Güncel Haberler

Litvanya Deplasmanda Zayıf Güney Kore Karşısında Zorlanmadı

Dünya Kupası‘nın iddialı takımlarından biri olan Litvanya konuk olduğu Güney Kore karşısında beklendiği gibi zorlanmadı ve 86-57’lik skorla rahat bir galibiyet elde etti.

Litvanya baştan sona üstün götürdüğü maçta ilk çeyreği 21-13 önde tamamlarken devreye ise 34-27 önde girdi. Üçüncü çeyrekle beraber Kore’nin direnci tamamen kırıldı ve fark açılmaya başladı. Son çeyreğe 61-45 önde giren Litvanya, final çeyreğinde oyunu tamamen domine edip rakibini sadece 12 sayıda tutunca da 29 sayılık fark kaçınılmaz oldu.

Hastalıkları nedeniyle Sabonis ile Grigonis’in forma giyemediği Litvanya’da en skorer isim 20 sayı, 15 ribaund üreten Jonas Valanciunas olurken, Rokas Giedraitis 11 sayı ve Lukas Lekavicius 12 sayı ile galibiyete katkı verdiler. Güney Kore’de ise devşirme uzun Ricardo Ratliffe 24 sayı ile en etkili isim oldu.

Resim

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İspanya, Litvanya’yı Uzatmada Yenip Çeyrek Finale Çıktı ve Rekor Kırdı! (Brown yıldızlaştı)

2022 FIBA EuroBasket‘de Berlin’de oynana son 16 eleme maçında İspanya denk rakibi Litvanya‘yı Brown’un etkili …