Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom’un Rakibi Hapoel Holon’dan NBA Patentli 3 Numara Takviyesi

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi sahnesinde temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan Hapoel Holon NBA patentli 3 numara ile kadrosunu güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezon genellikle G-League ekibi Raptors 905 forması ile izlediğimiz ve NBA şampiyonu Toronto Raptors’un da kadrosunda yer alan Malachi Richardson ile imzaladılar.

1.98 boyunda olan 1996 doğumlu Richardson 11 maçta ortalama 34.4 dakika süre alırken 21.2 sayı, %41.8 3sayı, 5.7 ribaund, 3.5 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

2016 yılında Kings tarafından 1.tur 22.sırada seçilen yetenekli forvet beklentilerin altında kalmıştı. Richardson 3 numara için etkileyici bir fiziğe sahip olmasının yanı sıra hücumda yaratıcı bir oyuncu, güçlü fiziğini çembere giderken iyi kullanıyor ve yakala-at pozisyonlarında yani ceza şutlarında da tehditi yüksek bir kanat oyuncusu. Çabukluğu ve fiziksel avantajları ile hem 2 hem de 3 numarada görev alabilecek bir isim ki savunmada da iyi iş çıkarıyor bu özellikleri ile. Ancak NBA’de geçirdiği yıllar boyunca da halen gideremediği önemli eksikleri var. Oyun içindeki enerjisi ve agresifliği düşük, patlayıcılığı ve atletizmi de üst düzeyde değil. Bunun yanında bencil bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz, birebirleri fazla zorlayan, pas verme konusunda pek hevesli değil ki pas, şut, penetre tercihleri de hiç iyi durumda değil. Savunmada da istikrarlı bir oyuncu değil, maç içerisinde kopmalar yaşayan bir isim. Özetle genç oyuncu için Holon’un temposu faydalı olacak olsa da Avrupa basketbolunda seviye atlamak istiyorsa savunmadaki becerilerini geliştirmesi ve istikrarlı hale getirmesi gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …