Güncel Haberler

RESMİ: Maccabi Tel Aviv Yunan Guard ile Anlaştı!

Yeni sezona iddialı bir kadroyla Euroleague‘de play-off oynama hedefiyle hazırlanan Maccabi Tel Aviv aradığı guardı NBA’de buldu.

Sports5’ın haberine göre geçtiğimiz sezon Atlanta Hawks ve Memphis Grizzlies formaları ile izlediğimiz Yunan guard Tyler Dorsey ile 1+1 yıllık kontrat imzaladılar. Dorsey bu kontrattan yıllık 700 bin dolar kazanacak.

Sakatlığı nedeniyle Yunan milli takımı ile Dünya Kupası’nda izleyemeyeceğimiz 1.93 boyunda olan 1996 doğumlu genç guard, Hawks ile 27 maçta 9.3 dakika sahada kalırken 3.3 sayı, 1.6 ribaund ve Grizzlies’da 21 maçta 21.3 dakika süre alırken 9.8 sayı, %36.6 3sayı, 3.3 ribaund, 1.9 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Dorsey çabukluğu, atletik özellikleri ve 1-1’deki yetenekleri ile önemli bir hücum silahı. Bu özelliklerinin yanında iyi de bir ceza atıcısı. Aslında bir kombo guard olsa da 2 numarada daha verimli olan, organizatörden çok bitirici rolüne yer almayı seven, skorer özelliği ön planda olan bir guard. Skoru koklayan, kritik anlardaki topları el yakmadan kullanan bir skorer. Avrupa baskeboluna ve Maccabi’nin tempolu oyununa rahatlıkla uyum sağlayacağını düşünüyorum. Diğer taraftan savunmada fiziksel özellikleri ile 1 ve 2 numaranın arasına sıkışmış bir guard olduğu için NBA’de olduüu gibi Avrupa’da da zorlanabilir. Savunmadaki direncini arttırıp çabukluğunu ön plana çıkararak bu eksilerini gidermesi gerekiyor Euroleague seviyesinde daha verimli olabilmek için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …