Güncel Haberler

Darüşşafaka Başkanı Başkırt’tan Mert Akay Olayına Sert Tepki!

Darüşşafaka Tekfen Başkanı Ümit Başkırt, Mert Akay Olayı ile ilgili TBF ve FIBA’nın vereceği kararın, bütün kulüplerin altyapıya bakış açısını etkileyeceğini ve dönüm noktası olacağını söyledi.

Başkırt şöyle konuştu:

“Mert’e burada süre verilmemiş olsaydı gitmek istemekte haklı olabilirdi. O yaştaki bir oyuncuya kendisini takımın merkezine oturtup ana guard olarak oynatmak istediğimizi söylememize rağmen ayrılmayı uygun gördü.

Mutlaka kafasını karıştıran bir grup var. Bir oyuncu nasıl olur da BSL’nin iyi takımlarından biri tarafından sunulan krediyi bir kenara itip, Sırbistan’ın 2. Ligi’ne gider? Türkiye’de arkadan dolaşıp operasyon yaptıran bir kulüp söz konusu ise bu hırsızlığa girer. Gelip bizle konuşabilirlerdi, Darüşşafaka diyaloğa açık bir kulüp. Tabii bu düşüncelerim Mert’in bu şekilde hareket etmesinin ardından insanın aklına gelen alternatiflerden biri.

Mert sözleşme imzalamaya davet ettiğimiz ve bize göre yönergeler gereği hakları kulübe ait bir oyuncu. Eğer TBF ve FIBA bu olayda Darüşşafaka’nın haklarını korumazsa, o zaman hem bizim, hem bütün kulüplerin altyapıya bakış açısı değişebilir. 18 yaşına gelen oyuncu elini kolunu sallayarak ayrılırsa, “Neden altyapı yapalım?” sorusu akıllara gelir. Bu konuda mutlaka Darüşşafaka’yı tatmin edici bir sonuç ortaya çıkmalı.”

Başkırt yeni sezonla ilgili olarak da ,“Kadro oluşturulurken çok ciddi mesai verildi ve iyi bir takım ortaya çıktı. Geçen sezonki talihsizliklerden sonra daha iyi bir sezon geçireceğimizi umuyorum. Tekfen’in arkamızda duruşu da bizi daha güçlü adımlar konusunda cesaretlendiriyor.” dedi.

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …