Güncel Haberler

RESMİ: Bandırma’nın Rakibi Anwil’den Wroten Hamlesi Geldi

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi sahnesinde temsilcimiz Teksüt Bandırma’nın rakiplerinden olan Polonya ekibi Anwil NBA patentli guard Tony Wroten‘ı kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz sezon Estonya temsilcisi Kalev ‘in formasını giyen 1.98 boyundaki 1993 doğumlu tecrübeli guard VTB sahnesinde 15 maçta ortalama 19.1 dakika süre alırken 15.1 sayı, %339 3sayı, 2.7 ribaund, 5.1 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile mücadele etti.

Solak guard atletik özellikleri ve patlayıcılığı ile penetrelerde oldukça etkili bir silah. 1.98 boyunda olması ile bilikte her iki guard pozisyonunda da net bir fizik avantajına sahip. Üç sayılık atışlar ana silahı olmasa da özellikle ceza atışlarında yüzdesi kötü olmayan ve bu konudaki tercihlerini seçerek verimli kullanan bir oyuncu. Sadece skor konusunda değil organizasyon ve arkadaşlarına servis yapma konusunda da becerikli olan Wroten, yüksek tempoları çok seven ve tempo arttıkça skor etkinliği artan bir guard ayrıca açık alanda doğru adamı doğru yerde doğru zamanda topla buluşturabilmesinin yanı sıra yarı saha basketbolunda da hem penetre-pas hem de ikili oyunlardaki uzunu bulabilme özellikleri iyi olan bir oyuncu. Savunma tarafında zaman mesai harcamayı fazla sevmese de topa baskı ve top çalma konusunda da faydalı bir isim. Özetle NBA tecrübesine sahip olan Wroten çok yönlü oyunu ve skor katkısı ile Anwil’e sınıf atlatabilecek bir isim. Guard hamlelerini henüz tamamlamamış olan Beşiktaş, Galatasaray ve Tofaş için kaçan büyük bir balık oldu Wroten…

https://www.youtube.com/watch?v=-Vwgo7EWu-0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Igokea Galibiyetini Değerlendirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi H grubu ilk maçında temsilcimiz Tofaş, deplasmanda Igokea’yı uzatma sonunda 102-104’lük skorla …