Güncel Haberler

Tofaş’ın Rakibi Lokomotiv Kuban O’Bryant ile Büyük Ölçüde Anlaştı

Yeni sezonda 7DAYS EuroCup şampiyonluğunu hedefleyen ve temsilcimiz Tofaş ile aynı grupta yer alan Rus ekibi Lokomotiv Kuban önemli bir hamleye daha imza atmak üzere.

Geçtiğimiz sezon Maccabi Tel Aviv ile Euroleague’de çaylak sezonunu oynayan ve gayet iyi işlere imza atan Johnny O’Bryant ile büyük ölçüde anlaştılar, yakında resmi açıklama gelebilir. Birleşik Amerikalı uzun ile daha önce temsilcimiz Anadolu Efes ve Kirolbet Baskonia da ilgilenmiş ancak sonuç alamamışlardı. Ayrıca takımı Maccabi Tel Aviv de ona yeni kontrat önermiş ama kabul etmemişti.

2.06 metre boyunda olan 26 yaşındaki şutör uzun, geçtiğimiz sezon, Euroleague’deki çaylak sezonunda 28 maçta ortalama 23:23 dakika süre almış ve 10.6 sayı, %30.6 3sayı, 5.9 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

O’Bryant güçlü fiziği ile pota altında etkili olduğu gibi dış şut tehditi ve yüzü dönük silahları da bulunan eşleşmesi zor bir uzun. Genelde 4 numarada oynayan Birleşik Amerikalı oyuncu, özellikle işin hücum tarafında Baskonia’ya ciddi şekilde değer katacaktır. Dekker ile birlikte genelde 4 numaradan süre alacak olsa da kısa beşlerde koç Banchi’nin onu 5 numarada da kullanması beklenebilir. Savunmada mesai harcamayı her ne kadar fazla sevmese de güçlü fiziği ve çabuk ayakları ile hem 4 hem de 5 numaraları alçak postta da yüksek postta da savunabilen bir uzun. Diğer taraftan ribaundlar konusunda da önemli bir isim O’Bryant. Burada da fizik avantajını kullanarak iyi pozisyon alıp her iki pota altında da takımına değer katıyor.

https://youtu.be/TEBh7gwjlak

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …