Güncel Haberler

Beşiktaş Gotcher ile Büyük Ölçüde Anlaştı!

Koç Ivanovic yönetiminde yeni sezon yapılanmasına devam eden Beşiktaş Sompo Japan, eksik olan 2 numara pozisyonu için hamlesini yapmak üzere.

Geçtiğimiz sezon Yunanistan’ın Limnou takımında forma giyen Birleşik Amerikalı guard Toddrick Gotcher ile OrtaÇizgi’nin haberine göre büyük ölçüde anlaştılar.

1.90 boyunda olan 26 yaşındaki Gotcher Yunanistan Ligi’nde 29 maçta ortalama 27.9 dakika süre alırken 10.4 sayı, %33.1 3sayı, 4.0 ribaund, 1.9 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Beşiktaş 1 numaraya Theodore ve 3 numaraya McKissic’i alınca 2 numaraya dış şut tehditi iyi olan ve daha ceza atıcısı bir ismi kadrolarına katmalarını bekliyordum açıkçası. Ancak Gotcher bu tanımlara kesinlikle uygun bir isim değil. Geçen sezon maç başına ortalama 2 adet 3 sayı isabeti bile bulamayan ve sadece %33.1 ile 3 sayı kullanan bir 2 numara, yani aşağıdaki video sizi yanıltmasın 🙂 Bu anlamda Beşiktaş için doğru bir hamle olmadığı kanaatindeyim. Diğer taraftan atletik özellikleri, dribbling üstü özellikle orta mesafeden kendi şutunu yaratabilmesi ve bu atışları da yüksek yüzde ile yapması önemli özellikleri. Atletizmi ve çabukluğu ile daha çok delici bir guard. İşte bu nedenle de elinizde Theodore ve McKissic gibi bu işin uzmanı olan oyuncular varken gerekli olmayan bir hamle. Siyah beyazlıların topla oynayıp potaya gitmekten ziyade daha çok bitirici rolünde olan ve dış şutları daha etkili bir 2 numaraya yönelmesi gerekiyordu. Eğer bu hamle gerçekleşince transferi kapatacaklarsa rakiplerin yapacağı alan savunmasına karşı koç Ivanovic’in nasıl çözümler bulacağını “dört gözle” bekliyor olacağım… Kesinlikle Şampiyonlar Ligi seviyesinde ilk 5 oynayabilecek kalitede bir skorer değil Roddrick…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …