Güncel Haberler

RESMİ: Zenit’den Forvet Rotasyonuna Önemli Bir Takviye Geldi

Euroleague‘in yeni takımlarından biri olan Zenit, forvet rotasyonuna beklenen önemli hamleyi resmi olarak açıkladı.

Valencia‘nın Eurocup şampiyonluğuna ulaştığı sezonda final serisinin MVP’si seçilen Will Thomas ile 1+1 yıllık anlaşma sağladılar.

2.03 boyunda olan 1986 doğumlu tecrübeli solak forvet Liga Endesa’da 10.6 sayı, 4.4 ribaund ve Eurocup’da ise 11.8 sayı, 3.7 ribaund istatistikleri ile takımını şampiyonluğu getiren önemli isimlerden biriydi.

Solak forvet hücumda neredeyse tüm gereken silahlara sahip. Dış şut tehditi, topu yere vurabilmesi ve alçak postta fiziksel temastan kaçmaması ile değerli bir silah. Ancak ilerleyen yaşı ve düşüşte olan atletizmi ile ribaundlara katkısı azalmış durumda ve ister istemez potadan uzaklaşıyor. Ancak yine de tecrübesi ve 4 numaradan getireceği ters eşleşme avantajı ile Euroleague seviyesinde önemli bir parça olacağını düşünüyorum ki pota altında Ayon gibi bir silah olduğunu düşünürsek dışarıda oynaması takıma avantaj sağlayacaktır net olarak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …