Güncel Haberler

RESMİ: Bandırma’nın Rakibi Hapoel Jerusalem’den Lockett Hamlesi Geldi

FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki temsilcilerimizden Teksüt Bandırma ile aynı grupta yer alan Hapoel Jerusalem‘den önemli bir forvet takviyesi geldi.

Yeni sezona iddialı bir kadro ile girmek isteyen İsrail ekibi geçtiğimiz sezon Unics Kazan‘da forma giyen tecrübeli forvet Trent Lockett ile anlaştığını duyurdu.

1.96 boyunda olan 1990 doğumlu kısa forvet EuroCup’da forma giydiği 20 maçta ortalama 20.5 dakika süre alırken 7.1 sayı, %32.5 3sayı, 3.6 ribaund, 1.7 asist ve VTB Lig’de ise 27 maçta 20.8 dakika saha kalarak 6.4 sayı, %33.3 3sayı, 3.2 ribaund, 2.1 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Lockett hem 2 hem de 3 numarada görev alabine ve oyunun her alanına katkı yapabilen değerli bir takım oyuncusu. Unics’de hücum yükünü daha çok oyun kurucular çektiği için genelde geri planda kalmış olsa da aslında hem dış şut tehditi, hem de penetre özellikleri ile takımının skor yükünü zaman zaman çekebilecek kalitede bir kanat oyuncusu. Bunun yanında atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile özellikle 2 numarada alçak posta indiğinde kendisine avantaj yaratabiliyor. Tempo arttığında da açık alanda etkili bir bitirici. İşin savunma tarafında ve ribaundlarda da sertliği ve fiziksel oyunu ile takıma enerji katan bir parça. Jerusalem’de daha fazla sorumluluk alıp çift haneli skor katkıları vereceğini, takımın değişmezlerinden biri olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ene, Igokea Galibiyetini Değerlendirdi

FIBA Şampiyonlar Ligi H grubu ilk maçında temsilcimiz Tofaş, deplasmanda Igokea’yı uzatma sonunda 102-104’lük skorla …