Güncel Haberler

RESMİ: Tofaş’dan Lojeski Hamlesi Geldi!

Transfer döneminin sessiz ve derinden giden takımlarından biri olan Tofaş, önemli bir hamleye imza atmayı başardı.

7DAYS EuroCup‘da mücadele edecek olan Tofaş, 3 numara pozisyonu için tecrübeli şutör Matt Lojeski ile 1+1 yıllık kontrat imzaladığını duyurdu.

Geçtiğimiz sezon Panathinaikos forması ile Euroleague’de 25 maçta 15.4 dakika süre almış ve 6.5 sayı, %35.6 3sayı, 2.2 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti. Belçika pasaportu da bulunan Birleşik Amerikalı forvet kariyerinin 4 sezonunu Olympiakos ve son 2 sezonunu Panathinaikos’da geçirmişti.

1.98 boyunda olan 1985 doğumlu Lojeski’yi kariyeri boyunca en değerli kılan özelliği kuşkusuz yüksek yüzdeli ve istikrarlı üçlükleriydi. Kusursuza yakın bir ceza şutörü olan tecrübeli forvet savunmada da oldukça çalışkan bir isim. Günümüzde NBA takımları başta olmak üzere tüm üst düzey takımların kanat oyuncularından özellikle 3 numaralardan istediği tüm özelliklere sahip. Tabi ilerleyen yaşı ve yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle atletizm ve ayak çabukluğu oldukça gerilemiş durumda. Ayrıca hücumda ceza atışları dışında fazla bir katkı da veremiyor artık. Ancak Tofaş’ın elinde Mejia gibi bir yaratıcı olduğunu ve 4 numarada da birebirde üretebilen White olduğunu düşündüğümüzde Lojeski’nin zaten ceza atışlarını kullanması yeterli olacaktır ki daha Tofaş oyun kurucu hamlesi de yapacak. Özetle mevcut yapıyı tamamlayacak, tecrübeli, üst düzeyde profesyonel olan, kaliteli karakterli, doğru bir parçayı yerine koydu Tofaş.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …