Güncel Haberler

RESMİ: Bandırma Yeni Uzununu G-League’de Buldu

Koç Demir ile anlaşarak yeniden yapılanma sürecine giren ve Shelton dışında yüm yabancılarını değiştiren Teksüt Bandırma, pota altına da G-League‘den takviye yapıyor.

Geçtiğimiz sezon Canton ve Sioux Falls takımlarında boy gösteren 2.06 boyunda olan 1995 doğumlu uzun Emanuel Terry ile yeni sezon için anlaşma sağladılar. Son olarak forma giydiği Sioux Falls‘da 18 maçta görev alırken, 28.9 dakika parkede kalmış ve 14.1 sayı, %51.3 serbest atış, 9.4 ribaund, 1.7 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Terry atletik özellikleri ile dikkat çeken bir uzun. Her ne kadar NBA seviyesinde 4 numaraya kaysa da Bandırma onu 5 numarada kullanacaktır çünkü şut tehditi yok ve çemberden uzaklaştıkça etkisi azalan bir oyuncu. Buna karşın her iki pota altında da çok enerjik ve hareketli bir uzun. Uzun kolları ve atletik özellikleri ile spektaküler smaçlarının yanında çember koruma konusunda da iyi bir silah. Yarı saha basketbolunda gerek ikili oyunlardaki etkili devrilmeleri gerekse sırtı dönük oyunları ile takıma katkı sağlar. Ancak şut tehditi olmayışının yanı sıra çok da kötü bir faul atıcısı. Savunmada da sert ve fizikli uzunların arkasında durmakta zorlanabilir, G-League’den sonra Avrupa basketbolunun sertliğine alışması için zamana ihtiyacı olacak, potansiyelli ama riskli bir hamle Bandırma için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …