Güncel Haberler

CSKA Yeni Guardını da NBA’den Getirmek Üzere!

De Colo ve Rodriguez’i kaybeden, şimdiye kadar sadece guard rotasyonuna Strelnieks’i katan CSKA Moskova, ikinci guard hamlesini ise NBA’den yapmak istiyor.

Ocak ayında Washington Wizards tarafından serbest bırakılan ve bugüne kadar bir takımla anlaşmayan Ron Baker ile prensipte anlaştılar. Ancak Baker’ın Brooklyn Nets’ten aldığı garanti olmayan kontratı da seçme durumu var, Eurohoops’un haberine göre yakın zamanda kararını vermesi bekleniyor.

26 yaşında olan 1.93 boyundaki Baker, 2018-19 sezonunda New York Knicks ve Washington Wizards forması ile çıktığı 15 maçta 1.3 sayı, 1.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Baker’ın aynı zamanda 2018 Şubat ayında omzundan bir sakatlık geçirip sezonun kalanında forma giyemediğini hatırlatalım. NCAA’de mezun olduğu Wichita State’de ise son sezonunda yani 2015-16’da 14.1 sayı, %34.8 3sayı, 4.9 ribaund, 3.3 asist, 1.5 topçalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Baker genelde 2 numarada süre alan etkili dış şutları ile ön plana çıkan skorer bir oyuncu. Şut-pas-penetre seçimlerinde verdiği doğru kararlar, yüksek basketbol IQ’su ve oyun bilgisi ile takımının organize hücum etmesine de katkı veriyor ki saha görüşü ve pas yeteneği de neredeyse bir oyun kurucu kadar iyi. Az top kaybıyla oynaması ve topsuz da etkili olması bir çok skorerin aksine takıma bu alanda negatif etki vermesini engelliyor. Topa baskı ve genel anlamda savunma konusunda da çalışkan bir guard. NBA standartlarına göre çabukluk ve atletizm konusunda geride kalmış olsa da Euroleague sahnesinde bu alanlarda sorun yaşamayacak bir isim. Omzundan yaşadığı sakatlıktan önce de kolej kariyerinde sol ayağında bir stres kırığı olmuştu, dolayısıyla sağlıklı kalabilme konusunda sıkıntı yaşayabilen bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. Özetle çok yetenekli bir oyuncu olsa da yaşadığı sakatlıkların etkisiyle riskli bir hamle diyebiliriz ki Ocak ayından bu yana da maç yapmıyor. Euroleague seviyesinde etkili bir şutör hatta komple bir skorer olabilir koç Itoudis’in mental desteği ile birlikte ancak CSKA gibi şampiyonluk hedefleyen bir takım için de yetersiz kalabilir… Sakatlıktan nasıl döndüğü ve omuz sakatlığı olduğu için en önemli silahı olan şutlarını etkileyip etkilemediğini bekleyip görmemiz gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …