Güncel Haberler

BOMBA: CSKA Dragan Bender ile Anlaştı!

Özellikle kısa rotasyonunda De Colo, Higgins ve Rodriguez gibi yıldızları kaybeden CSKA Moskova‘nın transferde neden sessiz kaldığı merak konusuydu. Rus ekibi beklendiği gibi kısa rotasyonuna değil ama uzun rotasyonuna çok önemli bir hamle yapma hazırlığında.

Eurohoops’un haberine göre 2016 NBA draftından Phoenix Suns tarafından 4.sırada seçilen genç Hırvat forvet Dragan Bender ile anlaştılar. Yakın zamanda NBA’den istediği gibi bir teklif alamazsa 2 yılık anlaşma resmi olarak açıklanacak. Eğer Suns onun 4.sezon için çaylak kontratında devam etmeyi seçseydi Hırvat forvet vergiler dahil 5.9 milyon dolar kazanacaktı.

2.13 boyunda olan 21 yaşındaki forvet geçtiğimiz sezon Suns forması ile 46 maçta ortalama 18. dakika süre almış 5.0 sayı, 4.0 ribaund, 1.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Bender 1.tur 4.sıradan seçilen bir oyuncu için belki bekleneni veremedi NBA’de ama zaten problem fiziği güçlenmeden erken NBA macerasına başlamasıydı. Bu geçen sürede fiziğini biraz daha geliştirmiş olsa da süre alamadığı için bu kez katkı veremedi takımına. Şimdi kendini tekrar kanıtlaması gerekiyor ve bunun için Euroleague’e dönmesi dçok doğru bir hamle olacaktır. Koç Itoudis gibi değerli bir koçla gelişimini çok daha iyi sürdürüp yine 2 yıl sonra rahatlıkla NBA kapısını çalabilir daha çok genç, sadece 21 yaşında. Gelelim CSKA’ya Euroleague seviyesinde neler verebileceğine. Öncelikle Bender sahada herşeyi yapabilen muazzam yetenekli bir oyuncu. 2.13 boyunda olmasına rağmen fundementalı çok iyi bu nedenle yüzü dönük adam geçebiliyor rahatlıkla ve dış şut tehditi de var. Diğer taraftan saha görüşü iyi düzeyde ve herşeyden önemli çok da zeki bir oyuncu. Atletik özellikleri ve enerjisi üst düzeyde, her iki pota altında da etkili bir ribaundçu. Ayrıca soğuk kanlılığını da koruyan, kritik yerlerde sorumluluk alabilen bir forvet. Özetle koç Itoudis ondan 4 numarada fazlasıyla yararlanacaktır. Fiziğini biraz daha geliştirip, sırtı dönük oyunlarına yeni silahlar katma ve savunmada blok tehditi dışında pozisyon alma yetisini geliştirirse komple bir oyuncu olmaya çok yaklaşacaktır. Böyle yetenekli bir oyuncuyu Euroleague’de göreceğimiz için bir basketbol sever olarak çok mutluyum tabi temsilcilerimizden birinde görseydik keşke diye de düşünmüyor değilim…

https://www.youtube.com/watch?v=B3iAkuFsQ-o&t=136s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …