Güncel Haberler

Olympiakos Williams-Goss’un Yerini Baldwin ile Dolduracak

Olympiakos, kontratında yer alan çıkış maddesini kullanarak NBA takımlarından Utah Jazz’ın yolunu tutan Williams-Goss’un yerine yapacağı hamleyi belirledi.

Kırmızılar Darius Adams ile görüşmüşler ve finansal konularda anlaşamamışlardı. Bunun üzerine rotalarını G-League’e çevirdiler ve aradıkları ismin Wade Baldwin olduğuna karar verdiler. Eurohoops’un haberine 2 yıllık anlaşmanın yakın zamanda resmi olarak açıklanması bekleniyor.

23 yaşında olan 1.90m boyundaki Birleşik Amerikalı guard geçtiğimiz sezon Memphis Grizzlies ve Portland Trail Blazers formaları ile dönem dönem NBA sahnesinde yer almış, Iowa Energy, Texas Legends ve Raptors 905 takımları ile de G-League’de forma giymişti. Baldwin G-League’de yer aldığı 14 maçta 22.1 sayı, 5.4 ribaund, 3.9 asist, 1.7 top çalma gibi dikkat çekici istatistiklere imza atmıştı. NBA’de ise fazla süre alamadı.

2016 draftında Memphis tarafından 1.tur 17.sırada seçilmişti ve beklentileri karşlılayamayan isimler arasındaki yerini aldı. Baldwin güçlü fiziği ve atletik özellikleri ile öne çıkan bir guard. Bu özellikleri ile süratini de birleştirince potaya gittiği zaman durdurulması zor bir silaha dönüşüyor. Ayrıca dış şut tehditini de unutmamak lazım. Aynı özellikleri ve uzun kolları sayesinde savunmada da etkili bir isim, hem kendinden uzun ve fizikli guardların arkasında durabiliyor hem de çabuk guardlar karşısında sıkıntı yaşamıyor, hücumda olduğu kadar savunmada da agresif, çalışkan bir isim. Ancak her ne kadar saha görüşü ve pas yeteneği yeterli olsa da top tekniği oyun kurucu pozisyonu için yeterli mi bu biraz tartışmalı. Ayrıca basketbola geç başlamasının da etkisiyle basketbol IQ’su üst seviyede değil, halen öğrenmeye devam ediyor, tecrübe eksikliği gözden kaçmıyor. Özetle iyi bir oyun kurucunun sahip olması gereken sezgilere ve yeteneklere ve daha da önemlisi tecrübeye sahip değil. Elbette koç Blatt’ın elinde oyun kurucuların nasıl çabuk geliştiğini ve değerlendiğini biliyoruz ama sanki Baldwin için Euroleague sahnesi biraz erken…

https://www.youtube.com/watch?v=jVMYqX8TISg

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …