Güncel Haberler

Gaziantep Petteway ile İlgileniyor

Yeni sezonda ülkemizi Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ekiplerden Gaziantep skorer oyuncu arayışını sürdürüyor ve listedeki önemli isimlerden biri de belli oldu.

Sezona İtalya’nın Sassari takımında başlayan ancak Aralık ayında takımdan ayrılan ve o zamandan beri boşta olan Terran Petteway ile ilgileniyorlar.

1.98 boyunda olan 1992 doğumlu kanat oyuncusu hem 2 hem de 3 numara görev alabiliyor. Geçtiğimiz sezon Serie A’da 10 maçta 12.3 sayı, %32.7 3sayı, 5.4 ribaund, 2.9 asist ve FIBA Europe Cup’da ise 9 maçta 11.7 sayı, %28.8 3sayı, 3.4 ribaund, 3.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Petteway aslında ideal bir skorer ve etkili bir kanat oyuncusu. Özellikle işin hücum tarafındaki çok yönlü katkısıyla bilinen bir isim. Atletizmi, çabukluğu ve penetreleri ile etkili olduğu gibi ritm bulduğu zamanda da dış şutlarıyla tehlike yaratabiliyor. Ayrıca skorer özellikleri ön planda olsa da savunmada da mesai harcamayı seven bir isim. Mental olarak istikrarsız olması ve tercih hataları ile beraber dış şutuna zaman zaman gereksiz güvenmesi hem yüzdesini hem de verimliliğini düşürüyor. Koç Markovic’in aynı zamanda bu tarz oyuncuları rehabilite edebilen sisteminde başarılı olup kendine geleceğini düşünüyorum. Zorlu transfer piyasasında Gaziantep gibi mütevazi bütçeli takımlar için doğru hamlelerden biri.

https://www.youtube.com/watch?v=AsLFxeXvoYY

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …