Güncel Haberler

RESMİ: Panathinaikos Fredette Hamlesini Açıkladı

Yeni sezonda koç Pedoulakis’i göreve getiren ve iyi bir bütçe ile transfer hamlelerine başlayan Panathinaikos guard rotasyonuna Rice’dan sonra önemli bir hamle daha yaptı.

Daha önce de kadrolarına katmak istedikleri ancak başaramadıkları yıldız guardı bu kez mutlu sona ulaşarak kadrolarına kattılar. Sizlere daha önce ilettiğim transfer resmileşmiş oldu ve Jimmer Fredette önümüzdeki 2 sezon boyunca Yeşiller’in formasını giyecek. Yıldız guard toplam 3.5 milyon dolar kazanacak bu kontrattan.

1.88 boyunda olan 1989 doğumlu Fredette geçtiğimiz sezon Çin Ligi’nde Shanghai Sharks formasıyla 43 maçta 35.5 sayı, %42.0 3sayı, 5.6 ribaund, 5.4 asist istatistikleri ile mücadele etmiş, sezonun son kısmında ise sadece 6 maç için Phoenix Suns ile NBA’e dönmüş ve 10.7 dakika süre alırken 3.7 sayı, 1.2 ribaund, 1.3 asist ile katkı verebilmişti.

Yüksek yüzdeli üçlükleri ile bilinen Fredette, tempo basketboluna yatkınklığı, yüksek basketbol IQ’su ve skorer kimliği ile Panathinaikos’da Calathes ile harika bir ikili olacaktır. Sadece atıcı olarak değil ikili oyunlardaki başarılı organizasyonları ile de Calathes’e liderlik konusunda yardımcı olacaktır. Özetle mevcut özellikleri ile Avrupa basketboluna rahatlıkla ve hızlıca uyum sağlayabilecek bir guard, tabi savunmasının vasat olduğunu belirtmem lazım. Bu hamleyle birlikte Yeşiller bana göre yeni sezonda Final Four’u zorlayacak ekipler arasındaki yerlerini aldılar.

https://youtu.be/gCFTH4XCtuE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …