Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka’dan Baskonia’ya

Geçtiğimiz sezon Darüşşafaka Tekfen forması ile hem Euroleague’de hem de BSL’de istikrarlı performansı ile dikkatleri tekrar üstüne çeken Nijeryalı uzun Michael Eric performansının ödülünü Euroleague kontratı ile aldı.

2.10 boyunda olan 1988 doğumlu tecrübeli uzun İspanyol ekibi Kirolbet Baskonia ile 2 yıllık bir kontrat imzaladı.

23 BSL maçında 12.7 sayı, 6.0 ribaund, 1.1 asist ve 29 Euroleague maçında ise 11.1 sayı, 5.0 ribaund istatistikleri ile mücadele etti. Atletik özellikleri, güçlü fiziği ve her iki pota altındaki savaşçı kimliği ile her takımın isteyeceği tipte bir uzun Eric. Orta mesafe tehditinin olmaması ve sırtı dönük silahlarının sınırlı olması ise onu Euroleague seviyesinde ana uzun olarak yetersiz kılabiliyor. Baskonia ikili oyunlardaki etkili bitirişleri ve adam değişme savunmasında çabuk ayakları ile getirdiği avantaj sayesinde maç başına 15-20 dakika bandında verimli olarak kullanacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …