Güncel Haberler

De Colo: “NBA Takıntım Olmadı.”

Fenerbahçe Beko’nun CSKA Moskova‘dan kadrosuna kattığı Fransız yıldız Nando De Colo ülkesinde verdiği röportajda transferi ve beklentilerini anlatt.

  • Geçmişte Obradovic’in yönettiği kulüplerden kabul edemeyeceğim teklifler almıştım. Onunla nasıl çalışıldığını görmek ilginç olacak. Benim ilgilendiğimi öğrenir öğrenmez beni aradı. O bir basketbol ve koçluk efsanesi. Şu an için bana neler verebileceğine dair bir fikrim yok. Öğrenmek istiyorum. Her zaman koça büyük bir saygıyla profesyonel ilişkiler kurmak istedim. Siz oynadıkça o da size güveniyor ve takımda giderek daha fazla özgürlük veriyor. Ben de bunu arıyorum.
  • İspanyol olan eşim Vero’nun da beni bu konuda desteklediğini biliyorum. Basketbolu çok iyi biliyor ve Fenerbahçe’nin böylesi bir taraftar, bu koç ile neler sunabileceğini de biliyor.
  • Fenerbahçe’de taraftar desteği yarısı boş salona oynadığımız Moskova’dan farklı olacak. Eşim bile yüzlerce mesaj aldı.
  • CSKA’dan ayrılmam onların teklifiyle alakalı bir şey değildi. Kontratta yazanın çok ötesine geçmişlerdi. Benim başka bir şey görmeye ihtiyacım vardı. Rutine takılıp kalmak yerine Fenerbahçe ile baştan başlamak istedim.
  • CSKA’ya başka bir şey yapmak istediğimi açıkladığımda herhangi bir teklif almamıştım. Daha sonra önce Fenerbahçe, sonra da Real Madrid’in teklifleri geldi. NBA kulüplerinin devreye girebileceği anda biz görüşmeleri tamamlamıştık. Teklif, Avrupa’da kazanabileceğimin altında olsa da haklarıma sahip olan Raptors, Milwaukee veya Charlotte gibi takımlar ilgi gösterdi. Neler olacağını görmek için birkaç günüm vardı ama eşdeğer bir teklif olması hâlinde tercihimin Avrupa’da kalmaktan, daha da önemlisi Fenerbahçe’de oynamaktan yana olacağını biliyordum.
  • NBA benim için asla bir takıntı olmadı, orada işlerin nasıl yürüdüğünü çabuk anladım. Avrupa’ya döndüğümde işler istediğim gibi gitmeseydi farklı bir bakış açım olurdu ama bugün oynamaktan, şampiyonluklar kazanmaktan büyük keyif alıyorum.
  • Kızıma, bunun Avrupa’da kazanabileceğiniz en büyük kupa olduğunu, bu yüzden babasının her gün işe gittiğini, uçaklara bindiğini açıkladım. 

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …