Güncel Haberler

RESMİ: ASVEL Genç Uzunu Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi sahnesinde Antwerp‘i Final Four’a taşıyan isimlerden biri olan genç Belçikalı uzun Euroleague‘in yeni takımı Asvel Villeurbanne ile anlaştı.

23 yaşında olan 2.08 boyundaki Ismael Bako Fransız ekibi ile 2 yıllık anlaşmaya imza attı.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde sezonun en iyi beşine seçilen Bako, takımının üçüncülük başarısı ile sonlanan hikayesine 11.2 sayı, 6.4 ribaund, 1.3 blok, 1.2 asist istatististikleri ile katkı yapmıştı. Ayrıca kendi liginde de sezonun en iyi Belçikalı oyuncusu ödülünün sahibi olmuştu.

Bako henüz Euroleague seviyesi için fiziksel olarak da yetenek olarak da çok ham. Ancak koç Mitrovic’in ellerinde değerli bir uzuna dönüşeceğini düşünüyorum. Atletik özellikleri, pota altındaki bitiriciliği ve orta mesafe şut tehditi ile değerli bir yedek uzun olacaktır önümüzdeki sezonda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …