Güncel Haberler

RESMİ: Fenerbahçe Datome ile 2022’ye Kadar Devam Dedi

Fenerbahçe Beko mevcutta 2020 yazına kadar kontratı bulunan Gigi Datome ile 2022 yazına kadar devam edecek yeni bir uzatma imzaladılar.

31 yaşındaki Datome, Detroit Pistons ve Boston Celtics’deki NBA kariyerinin ardından 2015 yazında Fenerbahçe anlaşmış ve o günden beri takımın değişmez parçası olmuştu. 2017 yılında kulüp tarihinin ilk Euroleague şampiyonluğunun elde edilmesine önemli katkılar verirken, 2016, 2017, 2018’deki lig şampiyonlukları ve 2016 ile 2019’deki Türkiye Kupası zaferlerinin de mimalarındandı.

Datome elbette tecrübesi, yüzdeli şutları ve yüksek basketbol IQ’su ile değerli bir parça. Koç Obradovic’in sistemini ve setlerini artık su gibi ezberlemiş bir oyuncu, bu nedenle de takım için önemli. Ancak ilerleyen yaşı ve ağırlaşan ayakları ile savunmada da takımı adına bir zaaf olmaya başladı. Özellikle bu sezon net olarak gördük. Ayrıca 4 numarada oynadığı dönemlerde de fizik anlamında zayıf kaldı alçak postta. Özetle sarı lacivertliler için rol oyuncusu olarak Datome’ye bu kadar uzun bir kontrat önermek bence yanlıştı, zaten seneye bitiyordu kontrat ve yola devam edilmemeliydi bu sezonun ardından…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Zalgiris’den Baskonia’ya Farklı Tarife

Turkish Airlines Euroleague 31. hafta mücadelesinde Zalgiris Kaunas konuk ettiği Baskonia‘yı 94-76 gibi farklı bir …