Güncel Haberler

RESMİ: Pınar Karşıyaka İlk Transferini Yaptı

Koç Ufuk Sarıca’yı göreve getirerek eski günlerine yeniden ulaşmak için yeniden yapılanma sürecine giren Pınar Karşıyaka ilk hamlesini de yaptı.

beIN Sports’un haberine göre geride bıraktığımız sezon İtalya Serie A2’de Orlandina Basket forması giyen skorer oyuncu Brandon Triche ile anlaştılar.

28 yaşında olan 1.93 boyundaki Triche, 2 numaralı pozisyonda oynuyor. Geçen sezon takımını A2 finaline taşımayı başarmıştı. 38 maçta görev alırken 24.1 sayı, %36.0 3sayı, 5.5 ribaund, 7.1 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

NCAA kariyerini Syracuse’da geçiren Amerikalı guard, okul tarihinde ilk beş başladığı 120 maçı kazanan tek oyuncu konumunda. Triche ayrıca geçen sezon İtalya 2. Ligi’nde Yılın Yabancı Oyuncusu seçilmeyi de başarmıştı. Profesyonel kariyerine Trento ile alt liglerde başlayan Triche, sonrasında Serie A’da Virtus Roma, İsrail liginde Bnei Hertzeliya ve Yunanistan’da PAOK forması giymişti.

Triche komple bir skorer. Evet kariyerinde üst düzey liglerde kendini henüz test etmedi ve 28 yaşındaki bir oyuncu için de bu bir soru işareti. Ama Dixon’ın ve bir çok guardın koç Sarıca’nın sisteminde nasıl seviye atladıklarını hatırladığımızda bu transfere tam anlamıyla risk demek doğru olmaz. Karşıyaka’nın yüksek tempoda oynayacağı serbest basketbolda Triche’in gerek açık alanda gerekse set oyunlarında birebirleri ile ön plana çıkacağını, Karşıyaka’nın skor yükünü çekebileceğini düşünüyorum. Ayrıca maliyet olarak da Karşıyaka’nın yapılanma süreci için çok doğru bir hamle olduğunu tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …