Güncel Haberler

SON DAKİKA: Melli Pelicans ile NBA Kariyerine Başlıyor

Geçtiğimiz yaz da NBA takımlarının dikkatini çeken ancak Fenerbahçe Beko ile yola devam etme kararı alan Nicolo Melli bu kez New Orleans Pelicans‘dan gelen teklifi kabul etti ve kariyerine NBA’de devam edecek.

İtalyan yıldızın 2 yıllık kontrata resmi imzayı yakında atması bekleniyor. Garanti olacak kontratta Melli toplam 8 milyon dolar kazanacak.

Melli bu yıl özellikle Vesely ve Lauvergne’nin uzun süren sakatlıklarında pota altını neredeyse tek başına çekip çevirmiş ve ciddi efor sarfetmişti.

1991 doğumlu olan 2.05 boyundaki İtalyan yıldız Euroleague’de 36 maçta ortalama 7.3 sayı, 4.1 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile mücadele ederken BSL’de ise 35 maçta 9.9 sayı, 4.9 ribaund, 2.3 asist ile katkı vermişti. Dış şut tehditi, ribaundlardaki savaşçı kimliği ve artık fiziksel oyunda da başarılı olması ile NBA sahnesinde alternatif uzun olarak faydalı olacaktır. Yüksek basketbol IQ’su ile pasör uzun olarak da koçların takdirini toplayacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …