Güncel Haberler

Galatasaray Fransa Ligi’nin Yıldız Forvetinin Peşinde

Önümüzdeki sezon hem Eurocup hem Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’de iddialı bir kadro kurmak isteyen Galatasaray Doğa Sigorta Fransa Ligi’nin en skorer isimlerinden biri ile ilgileniyor.

29 yaşında olan 2.06 boyundaki Ebanks, Chalons Reims forması ile Fransa Jeep Elite Pro A’da 29 maçta görev almış 34.7 dakikada, 18.8 sayı, 6.8 ribaund, 1.5 asist ortalamaları kaydetmişti.

NBA tecrübesi de bulunan Ebanks fiziğine rağmen daha çok yüzdeli dış şutları ile ön plana çıkan, skor potansiyeli oldukça yüksek bir 4 numara. Topu yere vurabilen ve atletik özellikleri ile potaya da rahat gidebilen Ebanks alçak postta ise pek vakit geçirmeyi sevmiyor. Savunma ribaundlarında ise takımına katkı veren bir isim. En önemli eksisi savunma yapmayı sevmemesi ve devamlılık konusunda üst düzey takımlara güven sağlayamayan istikrarsız bir performansa sahip olması. Bu transfer gerçekleşirse koç Erdoğan’ın mentörlüğünde bu sorunları aşıp skorer özelliklerini ön plana çıkararak Galatasaray’ı taşıyabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …