Güncel Haberler

Badalona Tecrübeli Guardı Çin’den Getirme Peşinde!

Önümüzdeki sezon Eurocup‘da mücadele edecek olan İspanyol ekibi Joventut Badalona geride bıraktığımız sezon İspanya Liga Endesa‘da yakaladığı başarıyı devam ettirmek istiyor. Bu nedenle de transfer döneminde önemli isimlere yönelecekler.

Guard rotasyonuna yıldız bir isimle hamle yapmak istiyorlar. Sezonu Çin’in ana ligi CBA’da Tianjin ile tamamlayan ve şuanda Çin’in yaz ligi olan NBL’de Wenby forması giyen Taylor Rochestie ile anlaşmaya yakınlar.

1.85 boyunda olan 34 yaşındaki tecrübeli solak guard Karadağ pasaportuna sahip olduğu için Liga Endesa’da yabancı statüsünde forma giymiyor, yani önemli bir avantaj getirecek Katalan ekibine. Şuanda Wenby forması ile NBL’de 26.4 sayı, 8.3 asist, 5.4 ribaund istatistikleri ile mücadele ediyor. Elbette Liga Endesa ve Eurocup’ın seviyesi NBL’in çok üstünde ama halen çok yönlü performansı ile bu seviyede fark yaratabilecek bir guard Rochestie. Özellikle Laprovittola giderse sorumluluğu çok daha fazla artacaktır.

Bir önceki sezon Kızıl Yıldız formasıyla Euroleague’de 13.4 sayı, 2.3 ribaund, 5.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …