Güncel Haberler

TBF’den Datome ve Ambulans Olayına ilgili Açıklama geldi!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisinde Sinan Erdem’de oynanan 5.maçta Fenerbahçe Beko‘nun İtalyan forveti Gigi Datome‘nin hafıza kaybı yaşaması ve ambulans yerine özel araçla hastanaye götürülmesi konusunda bilgi kirliliğine engel olması beklenen Türkiye Basketbol Federasyonu‘ndan açıklama geldi.

Konu hakkında maçın oynandığı akşam ev sahibi Anadolu Efes‘den hemen bir açıklama gelmiş, Fenerbahçe ise basın toplantısını Salı (bugün) saat 16:30’da yapacağını belirtmişti.

İşte TBF’nin yayınladığı basın açıklaması:

“Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin 17 Haziran Pazartesi günü oynanan 5. maçının ardından gündeme gelen “Ambulans olayı” ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Müsabakalar esnasındaki sağlık personeli ile ilgili maddemiz “Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları” talimatımızın 37. maddesinde açık bir şekilde belirtilmiştir. Yaşanan hadise üzerine, olayın tüm taraflarını kapsayacak şekilde gerekli araştırmalar başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. “

TBF Erkek Ligleri Direktörlüğü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …