Güncel Haberler

Pitino: “Çocuklarımı İkna Edersem Geri Döneceğim”

Panathinaikos‘un tecrübeli koçu Rick Pitino geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Amerika Kolej basketbolunun (NCAA) efsane isimlerinden Pitino, Avrupa’daki ilk sezonunda net olarak ses getirdi. Gerek felsefesi gerekse taktisyenliği ile Panathinaikos’a seviye atlatmayı başardı.

Panathinaikos‘un Yunanistan Ligi şampiyonluğunu kazanmasının ardından konuşan Pitino, Atina’da harika bir dönem geçirdiğini söyledi: “Beni kraliyet ailesindenmişim gibi hissettirdiler.”

Amerikalı koç, geri dönmesinin ise çocuklarına bağlı olduğunu belirtti. Pitino, “New York’a gideceğim. Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü tüm çocuklarımla konuşacağım. Eğer onları benimle gelmeye ikna edersem geri döneceğim. Eğer bunu yapamazsam dönmeyeceğim. Çok basit. Biz çok güçlü bağlara sahip bir aileyiz. Aynı Yunan aileler gibi. Mantık ‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için’ olmalı. Onların ne kadar büyük bir tutkuya sahip olduğumu anlamalarını istiyorum. Basketbolu ne kadar sevdiğimi anlamalarını istiyorum.” dedi.

Avrupa’ya geri dönerse kolej kariyerinin sona ereceğini de belirten Pitino, “Eğer geri dönersem bu, kolej basketbolundan sonsuza kadar vazgeçtiğim anlamını taşıyacak. Çünkü Mart veya Nisan aylarında Panathinaikos’u bırakmam” ifadelerini kullandı.

Amerikalı koç son birkaç günde burada kalma ihtimalinin de fazlasıyla yükseldiğini söyledi: “Eğer bu soruyu bana 1-2 gün önce sorsaydınız size kalma ihtimalimin %5 olduğunu söylerdim. Şu an %50-50. Dimitris (Giannakopoulos) ile bir araya geldik. Bana gelecek sezonun bütçesini açıkladı. Ağladım. Neden bunu yaptığını, neden cebinden 10-12 milyon euro çıkardığını sordum ona. Bana şunu söyledi: ‘Koç, bu babamdan bana kalan miras. Biliyorum, diğer takımlar sana daha fazlasını verebilir ama elimden gelseydi sana şu ankinin 3 katını verirdim.’ Ben yaşlı bir adamım. Bu söyledikleri benim bam telime dokundu. Hayatımda paranın önemli olmadığı bir dönemindeyim. Böyle bir şeyi daha önce hiç duymamıştım.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …