Güncel Haberler

Yeni Şampiyon Toronto Raptors!

NBA final serisi 6.maçında Golden State Warriors‘ı 114-110 yenen Toronto Raptors, seriyi 4-2 kazandı ve tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaştı. Kanada temsilcisi Raptors aynı zamanda NBA tarihine ABD dışındaki bir ülkeyi temsil eden ilk şampiyon olarak da adını yazdırmış oldu.

Son 2 yılın şampiyonu Golden State Warriors, 3-2 geride olduğu final serisinin 6. maçında Toronto Raptors’ı ağırladı.

Raptors, soyunma odasına 60-57 üstünlükle gitti ancak Warriors, Klay Thompson’ın skorer oyunu sayesinde son 12 dakikaya 88-86 önde girdi. Serinin 3. karşılaşmasında sakatlığı yüzünden oynayamayan Thompson, 3. çeyreğin bitimine 2 dakika 22 saniye kala sol dizinden sakatlanarak (ön çapraz bağları koptu) maçı terk etmek zorunda kaldı ve geri dönemedi. Fred VanVleet’in kritik 3 sayılık basketleriyle oyunda kaldı Raptors ve bitime 2 saniye kala Warriors 111-110 gerideyken Curry’nün üçlüğü çemberden dönünce serbest atışlarda hata yapmayan Raptors sahadan 114-110 galip ayrıldı, seriyi de 4-2 kazandı. Kanada kulübü Raptors, ABD dışından çıkan ilk NBA şampiyonu oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Raptors’ta Kyle Lowry 26 sayı, 10 asist, 7 ribaunt, Pascal Siakam da 26 sayı, 10 ribaundla “double-double” yaptı. Kawhi Leonard ve Fred VanVleet ise 22’şer sayı kaydetti.

Warriors’ta Klay Thompson 30 sayı, 5 ribaunt, Stephen Curry 21 sayı, 7 asist, Andre Iguodala 22 sayı ve Draymond Green 11 sayı, 19 ribaunt, 13 asist üretti.

1-THOMPSON’IN SAKATLANDIĞI POZİSYON:

2-MAÇIN ÖZETİ:

https://youtu.be/X4USsy7RWN8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …