Güncel Haberler

Euroleague’in Yeni Takımı Alba Berlin MVP ile Kontrat Yeniledi!

Almanya easyCredit BBL‘de finalde Bayern Munich’in rakibi olarak önümüzdeki sezon için Euroleague biletini kapan koç Reneses yönetimindeki Alba Berlin, Eurocup’da sezonun MVP’si seçilen Birleşik Amerikalı forveti Luke Sikma ile 4 yıllık yeni bir kontrata imza attı. Böylece tecrübeli oyuncu 2023 yazına kadar Alba Berlin’de forma giyecek.

1989 doğumlu olan 2.02 boyundaki tecrübeli oyuncu geride bıraktığımız sezonda Eurocup’da 24 maçta görev almış ve 11.3 sayı, %38.9 3sayı, 6.6 ribaund, 4.2 asist ortalamaları ile takımını finale taşıyan isimlerden biri olmuştu. Aynı şekilde BBL’de de Alba Berlin’in finale giden yoldaki en önemli silahlarından biriydi ve 39 maçta 11.1 sayı, %38.0 3sayı, 6.1 ribaund, 4.5 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Dış şutlardaki etkinliği, oyun zekası ve pas yeteneği artı istikrarı ve kaliteli karakteri ile Alba Berlin’n son yıllarda temel yapıtaşı oldu sürekli. Koç Reneses’in tempoya dayalı sisteminde gerek organizatör gerekse bitirici olarak çok ama çok önemli bir roldeydi. Sırtı dönük de pas dağıtımı yapabilmesi yetenekleri arasında. Savunmada biraz ayakları ağır kalabiliyor zaman zaman onu da zekası ve pozisyon bilgisi ile kapatmayı biliyor. Euroleague seviyesinde de rahatlıkla ön plana çıkacağını düşünüyorum, bunca senedir geç bile kaldı sahnede boy göstermek için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …