Güncel Haberler

Euroleague Takımları AEK’lı Uzunun Peşinde!

AEK forması ile bu sezon özellikle FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde önemli işlere imza atan Vincent Hunter Euroleague takımlarının dikkatini çekmiş durumda.

Birleşik Amerikalı atletik uzun ile Panathinaikos ve Maccabi Tel Aviv yakından ilgileniyorlar.

2.03 boyunda olan 1994 doğumlu Hunter 5 numarada görev alıyor. Şampiyonlar Ligi sahnesinde çıktığı 18 maçta ortalama 18.0 sayı ile normal sezonun en skorer ismi olmuş ve istatistiklerine 8.1 ribaund, 1.7 asist ve 1.1 blok da eklemişti.

OYUNCU PROFİLİ:

2016 yılında Panathinaikos ile Euroleague şansını deneyen ve beklentilerin çok altında kalan Hunter, bu sezon koç Banchi’nin sisteminde kendisini çok iyi geliştirdi. Mobil bir uzun ve açık alanda çok etkili oluyor, takım koştuğunda harika bir bitirici. Diğer taraftan ikili oyunlarda da atletik özelliklerini kullanıp hava harekatları yapıp yüksek yüzdeli bitirişlerle takımına katkı sağlıyor. Ribaundlardaki etkinliğini zaten söylemeye gerek yok. Ayrıca savunmada da çabuk ayakları ile adam değişmelerinde eksiklik yaşatmayan bir uzun. Hem orta mesafe hem de dış şut tehditinin bulunmaması, sırtı dönük silahlarının da sınırlı olması en önemli eksileri. Özetle onu hücumda etkin kılabilmek için yarı sahada hareketliyken topla buluşturmanız ya da tam sahada kullanmanız gerekiyor. Euroleague seviyesinde ana 5 numarayı yedeklemek için kullanılabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …