Güncel Haberler

Finansal Problemler Bir Takımın Daha Ligden Çekilmesine Neden Olabilir!

Geçtiğimiz sezon başlamadan önce Eskişehir Basket, sezon başladıktan ve fikstür belli olduktan sonra ise Trabzonspor Tahincioğlu Basketbol Süper Lig‘den çekilerek basketbolumuzun durumunu aslında bizlere net bir şekilde özetlemişti.

Bu yaz da finansal problemlerin artmasıyla yine tatsız haberler duyabiliriz. Çünkü sezon içerisinde zaten dönem dönem maddi problemlerle anılan Afyon Belediyespor bu problemlerin büyüyüp krize dönmesine engel olabilmiş değil. Eğer yaz döneminde gereken sponsor ve desteği bulamazlarsa büyük olasılıkla lige katılamayacaklarını açıklayacaklar.

Daha önce bir çok kez açıkladığım gibi sadece TBF’nin geleceğe yönelik aldığı mali kriterler yeterli olmayacak. Ligimizdeki takım sayısının azaltılması ve daha az sayıda ama ekonomik yönden daha derli toplu daha stabil takımlarla devam etmemiz gerekecek. Bu nedenle Afyon’un ya da başka takımların çekilmesi gündeme gelirse kesinlikle yeni takım ya da takımlar eklenmemelidir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …