Güncel Haberler

Partizan Başkanı: “EuroLeague Wildcard’ı İçin Başvurduğumuz Biliniyor”

Bir zamanlar EuroLeague denilince akla gelen ilk takımlardan biri olan Partizan, 5 sezondur EuroLeague’in dışında!

Kulübün yaşadığı ekonomik problemler Sırp ekibinin EuroLeague için mücadele etmesine engel oldu. Onların EuroLeague’deki yerini ABA Liga şampiyonu alırken Sırp ekibi bu sürede hiç şampiyon olamadığı için Avrupa’nın en iyi ligine dönemedi.

Bu sezon da ABA Liga’da şampiyon Kızılyıldız oldu ve Partizan, buradan EuroLeague vizesi alma şansını kaybetti. Fakat Sırp ekibinin başka bir şansı daha var: Wildcard!

Valencia EuroCup şampiyon olduğu için ligde 5 İspannyol takımını olmasını istemeyen EuroLeague yönetimi, İspanya Ligi’nin hakkını wildcard’a çevirdi. Avrupa’dan birçok takım bu wildcard’a başvururken bu başvurulardan biri de Partizan’dan geldi.

Blic’e konuşan Partizan başkanı Ostoja Mijailovic, “EuroLeague wildcard’ı için başvuruda bulunduğumuz çok iyi bir şekilde biliniyor. Hem kulüp içerisinde hem de dışarısında wildcard için gerekli bütün işlemleri yaptık” dedi.

Mijailovic, ayrıca FIBA Şampiyonlar Ligi’nden yine teklif aldıklarını açıklarken gelecek için en iyi kararı vereceklerini söyledi.

2016/2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Partizan, son 2 yılda ise EuroCup’ta oynadı.

Kaynak: Blic & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …