Güncel Haberler

Fenerbahçe 20 Farkdan Gelerek Türk Telekom’u Yendi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Türk Telekom‘u 82-72’lik skorla yenerek seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmaya hücumda ve savunmada etkili başlayan Türk Telekom, basit top kayıpları yapan Fenerbahçe Beko karşısında Redding ve Campbell’ın üç sayılık basketleriyle 4. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 2-12. Çabuk toparlanan ve savunmasını sertleştiren sarı-lacivertli takım, farkı 6 sayıya kadar indirse de konuk ekip, ilk çeyreği 19-13 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Kaya Peker’le potaya giderek sayılar üreten Türk Telekom, Metin Türen’in üç sayılık basketiyle 15. dakikada farkı 20 sayıya çıkardı: 19-39. Türk Telekom, soyunma odasına da 42-35 önde gitti.

İkinci yarıya iki ekip de kötü hücum ederek başladı. Pota altından arka arkaya sayılar üreten Fenerbahçe Beko, 27. dakikada farkı 3 sayıya (49-52) indirdi. Campbell’ın dış atışlardan kaydettiği basketlerle Türk Telekom, final periyoduna 58-56 önde girdi. Son çeyreğe Guduric’in üç sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Beko, 31. dakikada ilk kez öne geçti: 59-58. Redding’in sportmenlik dışı faulü sonrası Sloukas’la sayılar üreten Fenerbahçe Beko, 34. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 68-60. Ali Muhammed’in sayılarıyla farkı açan Fenerbahçe Beko, sahadan 82-72 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı lacivertlilerde Kostas Sloukas 18 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile en skorer isim olurken, Marko Guduric 17 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Nikola Kalinic 15 sayı, 6 ribaund ve Melih Mahmutoğlu da 14 sayı ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Türk Telekom’da ise Vladimir Stimac 14 sayı, 11 ribaund ve Sylven Landesberg 12 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile çift haneli skor katkısı verebilen yegane isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …