Güncel Haberler

Ataman: “CSKA Moskova tabii ki çok büyük bir takım, 15 finali var ama biz kazanacağız.”

Turkish Airlines EuroLeague final karşılaşması öncesi soruları yanıtlayan Anadolu Efes koçu Ergin Ataman şu ifadeleri kullandı;

Obradovic için her zaman EuroLeague’in en iyi koçu derim, Fenerbahçe Beko da bu sezon normal sezon aşamasında en iyi takımdı. Fenerbahçe Beko tıpkı San Antonio Spurs ve Obradovic de koç Popovich gibi. Biz de bu sene Golden State Warriors gibiyiz, CSKA Moskova da Milwaukee Bucks gibi, Will Clyburn de onların Antetokounmpo’su. Yarın tribünden büyük destek alacağımızı sanıyorum, eski Baskonialı oyuncumuz var, Fenerbahçe taraftarlarının da bizi destekleyeceğini sanıyorum. Evet eskiden sorunlar yaşamış olabilirim, ama sözkonusu ülkemiz olunca birlik olacağımızı düşünüyorum.

Kazanmak için elimizden geleni yapacağız, CSKA Moskova tabii ki çok büyük bir takım, 15 finali var ama biz kazanacağız. Sezon boyunca her maç üstüne koyarak performansımızı arttırdık. Özellikle ikinci devrede Shane Larkin mükemmel bir basketbol oynamaya başladı ve hücumda bizi sırtlamaya başladı dış atışlarıyla. Kadromuz hücum çeşitliği fazla olan oyunculardan kurulu, oyun tarzımız bu şekilde, uzun oyuncularımız da dış şutlarda çok iyi. İyi savunma yaptıkça bu şutları geçiş hücumlarıyla bulabiliyoruz. Eğer zamanımız kalırsa etkinlikliklerden rakibimizi analiz edeceğiz. Bu bir final maçı, özel bir taktik yok bu kez, oyuncular ellerinden geleni yapacaklar. Belki ilk finalim ama daha önce finallerde mücadele ettim başka kupalarda ve hiç kaybetmedim. Dolayısıyla özgüvenim ve oyuncularımın özgüveni tam.

Tabii ki final bir başarı olarak görülebilir ancak bize yeterli değil, kupayı almak istiyoruz. EuroLeague’de finalin üzerimizde baskısı var, geçen sene çok kötüydük. Sezonun başında tüm değişiklikleri yaptık bu başarıyı getirebilmek için, baskı sezon boyunca vardı. Tabii ki bir yandan keyif almaya çalışıyoruz ancak her maçı final gibi oynamaya çalıştık buraya gelene kadar. Ben her maçını kazanmak isteyen bir koçum, oyuncularım da benim gibi bu sezon, bundan da gurur duyuyorum. Micic gerçekten müthiş bir sezon geçiriyor. Sezon başında bu rolde görmüyordum, geçen seneki gibi destekleyici rolde görüyordum. Ancak şanslıydı ve Larkin sakatken kendisi de çok çalıştı. Benim sistemime çok uyarken kısa pozisyonlarında da çok yönlü şekilde oynayabiliyor. Buraya gelmemizdeki katkısı yadsınamaz. Yarın da 19 Mayıs, ulusumuz için çok önemli bir gün ve 100.yıldönümü. Benim için de bu durum böyle. Kazanmak için her şeyi yapacağız herkes emin olsun, 19 Mayıs’ta bu kupayı almaya çalışacağız, tüm ülkemizin bizi destekleyeceğini biliyorum.

Geçen sezon ben sezon ortasında geldim ve son sıradaydık. Transfer kurallarından da kadroyu değişmek mümkün değildi. Sezon ortası transferlere de çok fazla inanan biri değilim. Sezon başı çok önemlidir ve biz de bütçemiz dahilinde ki çok da bütçemiz yok özellikle 4-5 takıma kıyasla, transferler gerçekleştirdik yöneticilerimizin katkısıyla, 10-11 milyon dolarlık maaş bütçemizle. Yeteneğin yanında iyi karakterli oyunculardan bir takım kurduk, bu da önemli. Özverili ve potansiyeli yüksek oyuncular kattık kadromuza. Son sıradan sonra sadece takımın değil kulübün de havasını değiştirmem gerekti ve bunu yapmaya çalıştım. Bizim futbol kulüpleri kadar taraftar kitlemiz yok ancak son 7-8 maçı kapalı gişe oynadık, insanların ilgisini yeniden çekmeye çalıştık.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …