Güncel Haberler

Golden State Son Topa Kadar Direnen Portland’ı Bir Kez Daha Yendi

Batı Konferansı final serisi 2.maçında Golden State Warriors konuk ettiği Portland Trail Blazers‘ı zorlansa da 114-111 yenerek seride 2-0 öne geçti.

Warriors Durant’ın yokluğuna rağmen Portland’a karşı devreyi 65-50 önde bitirmeyi başardı. Ancak 3.çeyrekle beraber Portland fırtınası esmeye başladı ve 17 sayıya kadar açtılar farkı. Warriors ise cevap vermekte gecikmedi, savunmada vidaları sıkıp Curry ve Thompson liderliğinde 13-0’lık seri yakaladılar. Bu geri dönüşle de son çeyreğe takımlar 89-89 berabere girdi. Lillard ön plana çıkıp Portland’ı 102-94 öne taşıdı. Warriors yine savunmayı serleştirdi. Portland bu kez hücumda bocalamaya başlayınca ev sahibi son 2 dakikaya 110-108 önde girdi. Son bölümde skor 112-111 Warriors lehineyken McCollum kritik bir hücumdan yararlanamadı. Ardından Warriors cezayı ikili oyun sonrası Green ile kesti ve skoru 114-111’e getirdi. Son Blazers hücumunda Warriors Iguodala ile Lillard’ı iyi savundu ve topu çalıp skoru belirlemiş oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Warriors’da Stephen Curry 37 sayı, 8 ribaund, 8 asist, Draymond Green 16 sayı, 10 ribaund, 7 asist, 5 blokla triple-double’a yaklaştı. Klay Thompson 24 sayı, Kevon Looney 14 sayı, 7 ribaund, 2 asist, Jordan Bell 11 sayı ile oynadı.

Portland’da ise Damian Lillard 23 sayı, 10 asist, 5 ribaund, CJ McCollum 22 sayı, 5 asist, 3 ribaund, Seth Curry 16 sayı (4/7 üçlük), 4 top çalma ile takımlarını son topa kadar oyunda tuttular.

https://youtu.be/TWD1mepI_q0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …