Güncel Haberler

Ataman: “Bugün de Avrupa’nın en iyi takımına karşı kusursuz bir basketbol oynadık.”

Turkish Airlines Euroleague Final Four yarı finalinde Fenerbahçe Beko‘yu 92-73 mağlup ederek tarihinde ilk kez finale yükselen Anadolu Efes‘in başantrenörü Ergin Ataman maç sonrasında açıklamalar yaptı. Ataman, Fenerbahçe Beko’nun THY EuroLeague’in en iyi takımı olduğunu ve onları yendiklerini dile getirdi.

Ataman’ın maç sonunda yaptığı değerlendirme şöyle:

“Biz tüm sezon boyunca bu oyunu oynadık. Bu oyunla Barcelona’yı deplasmanda 34 sayıyla yendik. Bugün de Avrupa’nın en iyi takımına karşı kusursuz bir basketbol oynadık. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Finalde de böyle bir maç oynamamız gerekiyor.”

“Hücumda harikaydık. Hücumda iyi oynadığımızda tempoyu yakalamamız ve savunma yapma konusunda daha çok motivasyonumuz oluyor. Bu akşam savunmada da harikaydık. Özellikle EuroLeague’in ikinci yarısından itibaren savunmada çok iyi iş yaptık. Biz bu yüzden buradayız ve bu yüzden final oynayacağız.”

“Sezona başladığımız gibi devam ediyoruz. Herkes burada, Sarp burada, kızlarım burada, ailem burada, en önemlisi de kalplerimizle beraber olan herkes burada. Birçok kişi buraya gelemedi ama ekran başında bizle kalbi atan herkes yanımızdaydı.”

“Üzerimizde bir baskı da olsa basketbolumuzu oynamamız lazım diye konuşmuştuk. Oynadık. İşimiz bitmedi, bir maç daha var. Türkiye’ye bir sözümüz var. Hangi Türk takımı çıkarsa o kazansın demiştim, biz çıktık, umarım kazanırız.”

“Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Buraya gelmeyi en çok hak eden takımdı. Final Four’lar tek maç. Bugün biz daha iyiydik, onları oynatmadık. İstediklerini vermedik, belki sezonun bu bölümünde yaşadıkları sakatlıklar onları etkiledi.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …