Güncel Haberler

Ataman: “Fenerbahçe Euroleague’nin favorisi ama onları tanıyor olmamız bizim için avantaj.”

18 yıllık hasretini bitirerek Vitoria’da düzenlenecek Turkish Airlines Euroleague organizasyonunda yer alacak olan Anadolu Efes‘de koç Ergin Ataman beIN Sports’un konuğuydu. Tecrübeli koçun yaptığı açıklamaların satır başlarına göz atalım.

  • Micic bir Teodosic veya Spanoulis değil ama çok gelişme gösteren bir oyuncu. İyi oynayan oyuncunun kalmasını isterim, seneye Micic’in yüzde 99 Efes’te kalacağına inanıyorum.
  • Keyif alarak oynuyoruz. Barcelona ile oynadığımız her maç Final Four yarı finali gibiydi. Oyuncuların Final Four deneyimi olmamasını çok önemsemiyorum.
  • Fenerbahçe Euroleague’nin favorisi ama onları tanıyor olmamız bizim için avantaj. Tabii bu avantaj onlar için de geçerli. Leuvergne ikibuçuk aydır oynamıyor, Fenerbahçe onun eksiğini kapattı. Datome’ bizi Türkiye Kupası’nda yenerken çok iyi oynamıştı. Fenerbahçe’nin o pozisyonda çok oyuncusu var. Tek maçlarda eksikliklerin çok önem kazandığını düşünmüyorum. Ama Kalinic ve Vesely de oynayamazsa Fenerbahçe için büyük kayıp.
  • Geçen sezon Zeljko ile aramda sorun vardı. Euroleague toplantısında ben yanına gittim, ilk adımı attım. O da benim büyüğüm, el sıkıştık ve olayı kapattık. Antrenörler kurulu oylamasında ben de oyumu Zeljko için kullandım.
  • Türkiye Liginin ciddi sıkıntıları var. Sorunlar sezon başında Trabzonspor’un çekilmesiyle başladı. Birçok takımın oyuncusu ayrıldı, ligin dengeleri bozuldu. Devler daha fazla destek vermeli ve bu desteği kim daha iyiyse ağırlıklı olarak onlara yapmalı. Basketbol Euroleague’de, Eurocup’ta son yıllarda büyük başarılar kazandı ve daha fazla desteği haketti.
  • Pesic çok iyi antrenör ve kurt bir hoca. akıl oyuncularını çok iyi yapar, mesela Fenerbahçe maçının birinci dakikasında kendisini attırdı, bunu mahsus yaptı. O gün Barcelona Fenerbahçe’yi az daha yeniyordu. Eşleşmede onun akıl oyunlarına izin veremezdim ve vermedim. Barcelona serisi dışında seyircimizi ateşlemek için twitler attım.
  • Zaman zaman Fenerbahçe Arena’da tatsızlıklar yaşadık. Ümit ederim İspanya’da o tatsızlıkları yaşamayız, seyirciler fair play kuralları içinde takımlarını destekler. Fenerbahçe çok önceden Final Four’a kaldı ve çok sayıda seyircisi gelecek. Shane Larkin ve Rodrigue Beaubois Baskonia’nın eski ve çok sevdikleri oyuncular. Real Madrid taraftarı da bizi destekleyecek. sanırım bizim orada daha fazla destekçimiz olacak. Umarım orada biz şampiyon oluruz, Fenerbahçe de üçüncü…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …