Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (30.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 30.ve son hafta maçları ile normal sezonu tamamladık. Çoğunluğu formalite icabı oynanan ve bir kısmı sadece play-off için sıralama belirlenmesine yardımcı olan maçlar oynandı. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçtiğimiz sezonlara nazaran daha düşük bir bütçeyle başlayan Galatasaray Doğa Sigorta bu sezon olabileceği en iyi yerde tamamladı ligi, 4.sırada yer alarak play-off çeyrek final turuna ev sahibi avantajı ile başlayacaklar. Bu başarıyı getiren galibiyete ise bu hafta ligin flaş takımı Gaziantep karşısında ulaştılar. Koç Erdoğan bir kez daha elindeki sınırlı kadrodan en verimli şekilde faydalanırken, sarı kırmızılılar play-off çeyrek final tutunda da rakipleri olacak Gaziantep’e de Sinan Erdem’de maç kazanmanın kolay olmayacağının mesajını verdiler. Sıralama açısından en önemli maçta kazanan sarı kırmızılılar haftanın takımı olmayı da alkışlarla hakettiler.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu hafta oynanan maçlar arasında bir basketbol sever olarak beni en çok sevindirin olan bir Türk oyuncunun hem de sadece 22 yaşında olan bir oyuncunun sahneye çıkarak sergilediği müthiş performansdı. Evet tahmin edeceğiniz üzere Fenerbahçe Beko‘nun solak forveti Egehan Arna‘dan bahsediyorum. Genç oyuncu oldukça kötü durumda olan Sakarya karşısında bireysel anlamda harika bir maç çıkardı ve tüm rekorları alt üst etti. Arna, karşılaşmayı 51 sayı, 14 ribaund, 5 asist ve 58 verimlilik puanı ile tamamlayarak alkışlarla haftanın oyuncusu ödülünü kazandı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Egehan Arna (F / Fenerbahçe Beko): 51 sayı, 14 ribaund, 5 asist, 58 verimlilik
Sylven Landesberg (G / Türk Telekom): 43 sayı, 6 ribaund, 41 verimlilik
Ahmet Düverioğlu (C / Fenerbahçe Beko): 25 sayı, 15 ribaund, 7 asist, 40 verimlilik
Doğuş Özdemiroğlu (G / Darüşşafaka Tekfen): 20 sayı, 2 ribaund, 6 asit, 24 verimlilik
Metecan Birsen (F / Anadolu Efes): 16 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Egehan Arna (F / Fenerbahçe Beko): 51 sayı, 14 ribaund, 5 asist, 58 verimlilik
Doğuş Özdemiroğlu (G / Darüşşafaka Tekfen): 20 sayı, 2 ribaund, 6 asit, 24 verimlilik
Metecan Birsen (F / Anadolu Efes): 16 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik
Melih Mahmutoğlu (G / Fenerbahçe Beko): 12 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 20 verimlilik
Sertaç Şanlı (C / Anadolu Efes): 16 sayı, 4 ribaund, 20 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Beşiktaş SJ sezonun ortasından beri finansal problemler yaşıyor ve bu sorunlar büyüyerek sezonun son çeyreğinde iki önemli ismi Buva ve Rich’i kaybetmelerine sebep oldu. Ama kayıplara rağmen koç Dusko Ivanovic takımını çok iyi organize etti, özellikle Erkan ile Dusan’ı daha verimli kullanarak da rotasoynu genişletmeyi başardı. Sıralama açısından çok kritik olan bu haftaki Tofaş maçına da olabilecek en formda şekilde çıktılar. Bu maçtan çıkardıkları galibiyet sayesinde de hedeflerine ulaştılar ve ilk turda Anadolu Efes ya da Fenerbahçe Beko ile karşılaşmayacaklar. Zorlu geçen günlerin ardından takımını bu maça en iyi şekilde hazırlayan ve maçta da yaptığı hamlelerle alkışları toplayan koç Ivanovic, haftanın koçu ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …