Güncel Haberler

Obradovic: “Sorunlarımıza rağmen iyi oynamaya çalıştık, bunu başardığımıza da inanıyorum.”

Fenerbahçe Beko koçu Zeljko Obradovic, farklı Galatasaray Doğa Sigorta galibiyetinden sonra şunları söyledi:

“Galatasaray’a karşı her zaman özel bir maç oluyor. Sorunlarımıza rağmen iyi oynamaya çalıştık, bunu başardığımıza da inanıyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Final Four öncesinde buradaki son maçımızdı, taraftarlarımıza da çok teşekkürler.

Obradovic, Lauvergne’in sakatlığıyla ilgili,“Bunu sağlık ekibine sormalısınız, ben koçum; benim bildiğim Joffrey’nin Final Four’da olmayacağı. Bu tür durumlarda ikinci bir fikir almak iyi oluyor, o yüzden İstanbul’da değil” yanıtını verdi.

Fenerbahçr Koçu, Egehan’ın performansı üzerine de, “Özellikle savunmada çok iyi oynadı. Alışık olmadığı bir pozisyondu ama çok savaştı. Maçtan önce oyuncular çok özel bir maça çıkacağımızı söylemiştim, onlar da hakkını verdiler. Egehan henüz benim beklediğim seviyede değil, bugünkü maç birçok şeyi daha iyi anlamasını sağlamalı. Hem kararlı hem agresif olması gerekiyor. Bugün iyi oynadı, iyi atışlar kullandı; açıkçası bugün basketbol oynadı” diye konuştu.

“Tecrübelerinize dayanarak takımdaki bu denli ciddi sakatlik sorunlarını nasıl yorumlarsınız?”sorusuna ise Obradovic’in karşılığı şöyle oldu:

“Sanırım önceden hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım, dört çok önemli oyuncumuz dışarıda. Sadece oynamamaları sorun değil, antrenman da yapamıyoruz. Hiç oynamadığımız şeyleri deniyoruz, 5 guard bile oynuyoruz. Oyunculara söyleyecek hiçbir şey yok, takımın çalışma şeklinden çok memnunum. Sezon boyunca sakatlıklarımız oldu ama her zaman yedekleri olan isimlerde bu sıkıntı oluyordu.

Yarın medya gününde antrenman yapmayacağız, Sakarya maçından sonra Vesely ve Kalinic’in durumuna bakacağız. Hiç şüpheniz olmasın, gidip %100’ümüzle savaşacağız. Takımın karakteri bu.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …