Güncel Haberler

Banvit Haftanın Açılış Maçında Sakarya’yı Rahat Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 28. hafta maçında Banvit, konuk ettiği Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol‘u 94-52’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya Morgan, Şehmus Hazer ve Tolga Geçim’in basketleriyle başlayan etkili başlayan Banvit karşısında hızlı hücumlardan Mehmet Meriç, Bora Hun Paçun, Alp Karahan ve Tevfik Akdamar ile sayılar bulan Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, 7. dakikayı 15-13 önde geçti. Periyodun son dakikalarını yerli oyuncularıyla tamamlayan Banvit, 8-0’lık seri yakalayarak ilk çeyreği 25-19 üstün bitirdi. İkinci periyotta tam saha baskı uygulayan Banvit, hücumdaki ritmini artırıp rakibin top kayıplarını da iyi değerlendirerek 14. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 37-24. Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol karşısında parkede gençlere daha fazla süre tanıyan Banvit, dış atışlarda başarılı olunca soyunma odasına 23 sayı farkla 51-28 galip durumda gitti.

Üçüncü periyoda hem hücumda hem savunmada etkili başlayan ev sahibi ekip, peş peşe top kayıpları yapan Sakarya temsilcisi karşısında Tolga Geçim, Morgan ve İsmail Cem Ulusoy’un sayılarıyla 25. dakikayı 60-36 önde geçerken, son çeyreğe de 37 sayı farkla 77-40 üstün girdi. Üstün oyununu son periyoda da taşıyan Banvit, müsabakayı 94-52 kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Banvit’te kenardan gelen Metehan Akyel 15 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, İsmail Cem Ulusoy 13 sayı, 4 asist ve Jordan Morgan 13 sayı, 6 ribaund ile farklı galibiyeti getiren isimler oldular.

Sakarya’da ise Alp Karahan 13 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Tevfik Akdamar 12 sayı, 6 ribaund ve Uğur Dokuyan 10 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile öne çıkan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …