Güncel Haberler

Fenerbahçe Üst Üste 5.Kez Final Four’da!

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 4.maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko Litvanya’da konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı 99-82 yenerek seriyi 3-1 üstünlükle sonlandırdı ve adını Final Four’a yazdırmayı başardı. Sarı lacivertlilerin rakibi Anadolu Efes-Barcelona Lassa serisinin galibi olacak.

Euroleague’de geçtiğimiz son 4 sezonda da Final Four’a kalma başarısı gösteren Fenerbahçe Beko, Zalgiris’i eleyerek üst üste 5. kez Dörtlü Final’de mücadele etme hakkını kazanmış oldu. Organizasyonda geride kalan üç sezonda final oynayan sarı-lacivertliler, 2017’de İstanbul’da düzenlenen Final Four’da önce İspanya temsilcisi Real Madrid’i sonra da Yunanistan ekibi Olympiakos’u yenerek Türk basketbol tarihinin erkeklerde en büyük kulüp başarısını elde etti ve şampiyonluğa ulaştı.

Müsabakaya hızlı başlayan Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed, Datome ve Guduric’in basketleriyle ilk iki dakikayı 7-0 önde geçti. Etkili savunmasıyla rakibini 7 dakikalık bölümde 5 sayıda tutan sarı-lacivertli ekip, yakaladığı 9 sayılık seriyle farkı 16 sayıya kadar çıkardı: 5-21. Ali Muhammed’in 13 sayılık performans sergilediği bu bölümde rakibinin farkı indirmesine izin vermeyen Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 30-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe daha iyi başlayan ev sahibi ekibi Vesely ve Sloukas ikilisinin elinden bulduğu basketlerle durduran Fenerbahçe Beko, 15. dakikayı 38-28 üstünlükle geçti. Zalgiris son dört dakikalık bölümde rakibinin 8 sayısına 11 sayıyla karşılık verirken, Sloukas’ın son hücumdan boş döndüğü devreyi sarı-lacivertli ekip 49-41 önde tamamladı.

Fenerbahçe Beko’nun Ali Muhammed’in üçlüğüyle başladığı üçüncü çeyreğin ilk iki dakikasında Zalgiris 7 sayılık bir seri yakaladı ve farkı 4 sayıya kadar düşürdü: 48-52. Ali Muhammed ve Vesely’nin sayılarıyla yakaladığı 7-0’lık seriyle rakibine yanıt veren sarı-lacivertliler, son üç dakikada potasında sadece 5 sayı gördü ve son çeyreğe 72-61 üstün gitti. Mücadelenin 33. dakikasında farkı 17 sayıya (81-64) kadar çıkaran Fenerbahçe Beko, kalan bölümde etkili oyununu sürdürdü ve müsabakayı 99-82 kazandı.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler işi fazla uzatmadan, seriyi tekrar İstanbul’a götürmeden Litvanya’daki ikinci maçı da kazanarak ne kadar iyi bir “takım” olduğunu tekrar gösterdi. Kalinic gibi önemli bir parçanın olmaması da temsilcisimizi zorlamadı açıkçası. Ali Muhammed’in müthiş üçlükleri, Sloukas’ın etkili oyunu ve Guduric, Green, Vesely’nin de katkılarıyla beklediğinden rahat bir galibiyet aldı. Son maçtaki savunma odaklı basketbolun aksine tempoyu daha yüksek tutan ve üçlüklerden bu kez yüksek yüzdeli isabet çıkarılmasıyla rahatlayan ve ritmini bulan temsilcimiz Wolters ile Davies’i yavaşlatamasa da diğer faktörlerin oyuna girmesine izin vermeyerek savunmada da istediğini aldı. Bir kez daha gördük ki Fenerbahçe koç Obradovic yönetiminde “takım” olgusunu son yıllarda en iyi parkeyen koyan bir takım. Belki her maçın hikayesi farklı oluyor ama özünde, disiplin, sistem ve birliktelik sarı lacivertlileri bir kez daha Final Four’a götürmeyi başardı. İnşallah Anadolu Efes de Barcelona’yı izler ve Baskonia’daki Final Four’da tarihe geçecek müthiş Türk derbisini izleme şansı buluruz.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Zalgiris’de Brandon Davies 25 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve Nate Wolters 18 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile takımlarını sırtlasalar da galibiyet için yeterli olamadılar.

Temsilcimizde ise Ali Muhammed 25 sayı, 4 asist, 3 topçalma ile yıldızlaşırken, Kostas Sloukas 15 sayı, 5 ribaund, 10 asist, 4 topçalma ve Jan Vesely 12 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 3 blok ile onun en büyük yardımcıları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …