Güncel Haberler

Portland Harika Lillard’ın Son Saniye Üçlüğü ile Yarı Finalde!

Batı Konferansı play-off ilk tur serisi 5.maçında Porland Trail Blazers konuk ettiği Oklahoma City Thunder‘ı yıldız guardı Damian Lillard‘ın son saniye üçlüğü ile 118-115 yenerek seriyi 4-1 ile geçti ve yarı final biletini kaptı. Yarın finaldeki rakipleri ise Denver Nuggets – San Antonio Spurs serisinin galibi olacak.

Maçın genelinde üstün olan ve son 3 dakikaya da 8 sayı farkla önde giren taraf Thunder’dı. Ancak maçın son dakikasina girilirken Portland McCollum ile 113-113’te eşitliği yakalamayı başardı. Ardından George ile Oklahoma 115-113 üstünlüğü yeniden ele geçirdi. 32 saniye kala ise Lillard’ın basketi ile 115-115’te tekrar eşitlik yakalandı.

Bitime 18 saniye kala Westbrook ile fırsattan yararlanamadı Thunder. Yıldız guard savunmanın içine daldığı pozisyonda faul bekledi ama düdük gelmediği gibi sayıyı da bulamadı. Son top Portland’a kaldı böylece. Maçın tartışmasız yıldızı olan Lillard bu kritik topda da özgüveninin ne kadar yüksek olduğunu gösterdi ve potaya gitmek yerine 11 metreden üçlüğü gönderdi ve maçın skorunu 118-115 olarak belirleyerek takımını yarı finale taşıdı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Damian Lillard 50 sayıyla (6/8 serbest atış, 10/18 3sayı, 7/15 2sayı) play-off kariyer rekorunu kırdı, 7 ribaund, 6 asist, 3 de top çalma üretti. Lillard’ın 50 sayısı ve 10 üçlüğü play-off’lar için yeni kulüp rekorları da oldu aynı zamanda. CJ McCollum 17 sayı, Maurice Harkless 17 sayı, 7 ribaund ve Enes Kanter 13 sayı, 13 ribaund, 4 asistle galibiyette rol alan diğer isimler oldular.

Oklahoma’da ise Paul George 36 sayı, 9 ribaund, 3 asist, yine triple-double yapan Russell Westbrook 29 sayı, 14 asist, 11 ribaund, Jerami Grant 16 sayı, 8 ribaund ve Dennis schröder 17 sayı ile öne çıkan isimler oldular.

1-LILLARD’IN SON SANİYE ÜÇLÜĞÜ:

2-MAÇIN ÖZETİ:

https://youtu.be/eilmjf4ccB0

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …