Güncel Haberler

Anadolu Efes Basit Hatalarla Kaybetti ve Seriyi Zora Soktu!

Turkish Airlines Euroleague play-off çeyrek final ikinci maçında Anadolu Efes, sahasında İspanya ekibi Barcelona Lassa‘ya 74-72 kaybetti. Bu sonuçla İspanyol temsilcisi, seride durumu 1-1’e getirdi.

Barcelona Lassa, mücadeleye pota altından bulduğu basketlerle başladı. Buna karşılık Anadolu Efes, peş peşe top kayıpları yapan rakibi karşısında sayılar kaydederek 3. dakikayı 7-6 önde geçti. Hücumda ritmini bulmakta sorun yaşayan lacivert-beyazlılar önünde boyalı alanda Hanga ve Singleton’la skor üreten İspanya temsilcisi, ilk periyodu 19-16 üstün bitirdi.

Anadolu Efes, ikinci çeyreğin ilk dakikalarında da hücumda temposunu artıramadı. Kısa oyuncularıyla sayılar bulan İspanyol temsilcisi, 14. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 20-28. Pleiss’ın kenardan oyuna dahil olmasıyla hücumda ve savunmada pota altı etkinliğini artıran lacivert-beyazlı ekip; Larkin ve Micic’in sayılarıyla 17. dakika skoru eşitledi: 30-30. Barcelona Lassa, periyodun son bölümünde boyalı alanı iyi savundu. Ribas, Heurtel ve Claver’le basketler bulan konuk ekip, soyunma odasına 38-34 önde gitti.

İkinci yarı tempolu başladı. Tomic ve Hanga’nın sayılarına Larkin’in kazandığı toplardan bulduğu basketlerin yanı sıra Simon’un arka arkaya isabetli atışlarıyla yanıt veren Anadolu Efes, 24. dakikada öne geçti: 46-45. Lacivert-beyazlılar, çeyreğin ortalarında taraftarının desteğini arkasına alarak temposunu yükseltti. Ev sahibi ekip, top kayıpları yapan Barcelona Lassa karşısında 29. dakikaya 59-54 üstün girdi. Son bölümde boş atışlardan yararlanamayan Anadolu Efes karşısında Hanga ve Smits’le üç sayı çizgisinin gerisinden skor üreten İspanyol ekibi, final periyoduna 62-59 üstün girdi.

Son çeyreğin ilk 2 dakikasında takımlar sayı bulamadı. Boyalı alanı iyi savunan Barcelona Lassa, dış atışlarda isabetler bulmaya devam etti ve 35. dakikayı 68-62 önde tamamladı. Moerman ve Micic’in sayılarıyla hücumda yenidenritmini yakalayan Anadolu Efes, bitime 3 dakika kala üstünlüğü yakaladı: 72-71. Lacivert-beyazlılar, son bölümde savunmayı da ön plana çıkardı. Tomic’le serbest atış çizgisinde 2’de 1 isabet bulan ve pota altında Hanga’yla basket kaydeden Barcelona Lassa, bitime 28 saniye kala 74-72 öne geçti. Konuk ekip, kalan sürede hücum haklarından yararlanamayan Anadolu Efes’i 74-72 mağlup etti.

Toplamda 3 galibiyete ulaşacak takımın İspanya’da düzenlenecek Final Four’a adını yazdıracağı eşleşmede 3. karşılaşma, 24 Nisan Çarşamba günü Barcelona Lassa’nın ev sahipliğinde oynanacak.

EDİTÖR YORUMU:

Aslında iki takım da ilk maçtan farklı bir strateji izlemedi. Ancak Barcelona cephesinde Hanga x-faktör oldu ve bulduğu kritik dış şutlarla Anadolu Efes’in savunmadaki planlarını bozan isim oldu. Diğer taraftan hücumda Micic ile Larkin’in eline çok bakan ve set hücumlarında genelde statik oynayan temsilcimiz Barcelona’nın ekmeğine yağ sürdü, özellikle Beaubois’nın tıpkı ilk maçtaki gibi hiç devreye girememesi hücumda işlerimizi bir kademe daha fazla zora soktu. Koç Pesic’in öğrencileri tempoyu düşürüp bizi yarı saha hücumlarına mahkum edince aradığımız hızlı hücum sayıları da gelmedi. Hücumda üretmekte zorlanan Anadolu Efes’in savunmada da agresifliği düşmeye başladı. Ve tabi Motum’un sakatlığında Moerman’ın neredeyse hiç dinlenmeden oynaması, koç Ataman’ın bu konuda bir çözüm üretememesi de forvet savunması ve ribaundlar konusunda canımızı sıktı. Son anlarda ise bitime 9 saniye kala fark sadece 2 sayıyken Anadolu Efes’şn takım olarak faul yapamaması da gerçekten çok ilginçti… Bu mağlubiyet maalesef Final Four biletine bile mal olmuş olabilir ki artık Anadolu Efes’in İspanya’dan bir galibiyet çıkarması şart!

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Shane Larkin 18 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile en iyi direnen isim olurken, Vasilije Micic 15 sayı, 4 asist ve Krunoslav Simon’un da 14 sayı, 2 ribaund, 3 asistlik katkıları galibiyet için yeterli olmadı.

Barcelona’da ise maçın yıldızı 17 sayı, 4 ribaund, 3 asist üreten Macar forvet Adam Hanga oldu. Ante Tomic de 13 sayı, 7 ribaund ve Thomas Heurtel 12 sayı, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …