Güncel Haberler

Anadolu Efes Final Four Yolunda İlk Adımı Attı!

Turkish Airlines Euroleague play-off birinci maçında İspanya’nın Barcelona Lassa takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 75-68 galip ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da temsilcimiz 40-36 önde tamamladı. Bu sonucun ardından temsilcimiz play off serisinde 1-0 öne geçti.

Temsilcimizde sakatlığı bulunan Brock Motum ve Metecan Birsen mücadele forma giymediler.

Bryant Dunston - Anadolu Efes Istanbul - EB18

Karşılaşmaya Micic, Beaubois, Simon, Moerman ve Pleiss beşi ile çıkan Anadolu Efes, maçın ilk basketini Dunston’ın elinden buldu. Simon’un üçlüğünün ardından Moerman’dan gelen beş sayı ile ikinci dakikayı 9-2 önde geçen temsilcimiz , Micic ve Moerman ile birer üç sayılık isabet daha bulunca 4:30’da fark çift hanelere yükseldi ve konuk ekibin molası geldi: 15-4. Mola dönüşünde Dunston ve Anderson’ın sayıları ile farkı koruyan ekibimiz yedinci dakikayı 21-11’lik skor ile önde geçti. Kalan bölümde Micic ile üç ve Beaubois ile iki sayı üreten temsilcimiz ilk 10 dakikayı 26-15 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ilk iki dakikayı sessiz geçen takımımızda Larkin’den gelen basket ile 12. dakikada skor 28-21’e geldi. 14. dakikada skor 28-26’ya gelince coach Ergin Ataman mola aldı. Mola sonrasında Pleiss’tan gelen yedi sayı ile 16. dakika 35-32’lik üstünlüğümüz ile geçildi. Micic’in üçlüğünün ardından Larkin’den gelen şık turnike ile ivmeyi yeniden yakalayan temsilcimiz 17:30’da farkı sekiz sayıya yükseltti: 40-32. Kalan 2:30 dakika içinde sayı bulamasak da ilk yarı sonunda soyunma odasına temsilcimiz 40-36 önde gitti.

Krunoslav Simon - Anadolu Efes Istanbul - EB18

İkinci yarıya Micic’in üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes, 22. dakikayı 43-38 önde geçti. 45. sayımız Pleiss’tan gelirken, Micic’in turnikesi ile 24. dakika 47-42 üstünlüğümüz ile geçildi. Moerman’ın üçlüğü ile 25. dakikada skoru 50-44’e getiren takımımız, bir üç sayılık isabet de Dunston’ın elinden bulunca 27. dakikaya 53-44 önde girdik. Kalan üç dakikalık bölümde Moerman ve Dunston ile beş sayı bulan takımımız son periyoda 58-49 önde girdi. Larkin’den arka arkaya gelen iki üç sayılık basket ile 32. dakikaya takımımız 64-53 önde girdi. Bir de orta mesafeli isabet bulan Larkin, 34. dakikada skoru 66-55’e getirdi ve konuk ekibin molası geldi. Molanın ardından Micic’ten gelen üç sayı ile 35. dakikayı 12 sayı fark ile önde geçtik: 69-57. Dunston’ın isabetinin ardından takımımız skoru 71-59’a getirirken, rakip takımın sayıları ile 38. dakikada skor 71-66’ya gelince coach Ataman mola aldı. Mola sonrasında kalan iki dakika içinde Micic ile dört sayı bulan Anadolu Efes karşılaşmadan 75-68 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Lacivert beyazlılar maça Moerman ile Micic’in müthiş enerjisi ile harika bir giriş yaptılar. Sinan Erdem’de her zamanki gibi nefis bir taraftar desteği vardı ki maç boyunca kendilerini hissettirdiler. Ancak ikinci çeyrekle beraber savunmada vidaları gevşeten temsilcimiz Motum’un yokluğunda Moerman’ın yorulması ve faul problemi yaşamasıyla Barça’nın geri dönüşüne engel olamadı. İkinci yarıda ise Dunston ve Doğuş liderliğinde savunmada tekrar kendine gelen Anadolu Efes, Micic’e Larkin’in de eşlik etmesiyle hücumda da ritmini yeniden buldu. Özellikle Dunston’ın kenarda olduğu dönemde Pleiss’dan gelen x-faktör katkısı çok değerliydi, sadece bu maç için değil, seri için de çok değerliydi. Koç Ataman ve Anadolu Efes adına galibiyetin keyfi dışında tek kritik nokta Beabouis’nın bir türlü oyuna girememiş olmasıydı. Umarım ikinci maçla beraber Fransız skorer de devreye girere ve Anadolu Efes daha rahat bir galibiyet alır.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Temsilcimizde Vasilije Micic 21 sayı, 3 ribaund, 7 asist ile maçın yıldızı oldu. Adrien Moerman 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Shane Larkin 12 sayı, 2 asist ve Bryant Dunston da 11 sayı, 5 ribaund, 3 blok ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Barcelona’da ise Ante Tomic 14 sayı, 4 ribaund ile öne çıkan isim olurken Thomas Heurtel 12 sayı, 5 asist ve Kevin Pangos ise 12 sayı ile diğer iyi katkı veren isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …