Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol SÜper Ligi Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (26.hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 26.hafta maçları ile heyecan tam gaz devam etti. Birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlar izlediğimiz bu haftada hem ligin zirvesini hem de düşme hattını ilgilendiren çok önemli mücadeleler vardı. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bandırma gibi küçük bir ilçede basketbol ateşini yıllar önce yakan ve bunu bir basketbol yangınına çeviren Banvit, koç Demir yönetiminde genç oyuncuların artık rol oyuncusu değil, lider olmaya başladığı bir yapıda bu sezon güzel işlere imza atmaya devam ediyor. Moore ve Neal’in sakatlığında sorumlulukları artan iki takım kaptanı Rıdvan ve Tolga’nın enerjisi ile yoluna devam eden Banvit, bu hafta da play-off yolundaki direk rakiplerinden Daçka’yı hem de deplasmanda yenerek play-off yarışında kendisine büyük bir avantaj sağladı. Ülkenin temel basketbolcu fabrikalarından biri olan Banvit, bu hafta elde ettiği bu kritik galibiyet ve oynadığı kaliteli basketbolla haftanın takımı olmayı fazlasıyla haketti.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Pınar Karşıyaka son haftalarda istediği sonuçları bir türlü alamadı ve play-off yarışında yara aldı. Ama bu kez kendi sahalarında ellerine geçen fırsatı kaçırmadılar ve sezonu tamamlamış, düşme hattından uzaklaşmış, rahat konumdaki Büyükçekmece’ye karşı rahat bir galibiyet alarak iddialarını sürdürdüler. Bu galibiyette kısa oyuncularından istediği katkıyı alamayan İzmir ekibi, bu sezon tekrar kendisine gelen ve yeteneklerini en verimli şekilde kullanmaya başlayan İlkan Karaman‘dan maksimum katkıyı almayı başardı. Solak forvet kenardan geldiği maçta 29 dakika süre alırken 24 sayı, 11 ribaund, 31 verimlilik puanı ile galibiyetin mimarı oldu ve haftanın en değerli oyunucusu olmayı başardı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Alex Perez (G / Banvit): 26 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
Sinan Güler (G / Fenerbahçe Beko): 25 sayı, 3 ribaund, 23 verimlilik
D.J. Shelton (F / Banvit): 22 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik
İlkan Karaman (F / Pınar Karşıyaka): 24 sayı, 11 ribaund, 31 verimlilik
Assem Marei (C / Pınar Karşıyaka): 22 sayı, 11 ribaund, 26 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Sinan Güler (G / Fenerbahçe Beko): 25 sayı, 3 ribaund, 23 verimlilik
İlkan Karaman (F / Pınar Karşıyaka): 24 sayı, 11 ribaund, 31 verimlilik
Kenan Sipahi (G / Beşiktaş SJ): 14 sayı, 7 ribaund, 6 asist, 20 verimlilik
Semih Erden (C / İstanbul BBSK): 14 sayı, 17 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
Barış Ermiş (G / Tofaş): 12 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 21 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Banvit için basketbolcu fabrikası diyoruz evet ama bir de bu yetenekleri A takım seviyesinde derleyip toplayıp onlardan en yüksek verimi alabilecek bir koç gerekiyor. Sezon ortasında göreve gelen koç Hakan Demir zaman zaman Moore ve Neal sağlıklıyken rotasyonu daralttığı ve 5 yabancı artı Tolga olarak oluşturduğu sistemle eleştiri oklarının hedefi olsa da önce takımı düşme hattından uzaklaştırdı sonra da Moore ve Neal’in yokluğunda genç oyuncuları da devreye sokup en verimli şekilde kullanarak takımı play-off adaylarından biri haline getirdi. Geçtiğimiz hafta da takımının Daçka deplasmanında galibiyete ulaşmasında büyük pay sahibiydi tecrübeli antrenör. Koç Demir ile Banvit ortaklığının ne kadar doğru olduğunu görmeye devam ediyoruz. Başarılı koç bu hafta da ödülün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …