Güncel Haberler

Banvit Deplasmanda Daçka’yı Yeneyerek PLay-Off Yarışında Bir Adım Öne Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 26. haftasında Banvit, deplasmanda Darüşşafaka Tekfen‘i 89-82’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya Tolga Geçim ve Perez’in basketleriyle başlayan Banvit, Darüşşafaka Tekfen karşısında 5. dakikayı 12-9 önde geçti. Dengeli geçen ilk periyot, 21-21’lik skorla tamamlandı. İkinci çeyreğin ilk bölümünde üst üste dış atış isabetleri kaydeden Darüşşafaka Tekfen, 13. dakikayı 32-25 üstün bitirdi. Hücumda ve savunmada tempolu oyununu sürdüren ev sahibi ekip, top kayıpları yapan Banvit önünde 18. dakikada farkı 12 sayıya çıkardı: 43-31. Darüşşafaka Tekfen, ilk yarının bitimine 1 saniye kala Kartal Özmızrak’ın orta sahadan bulduğu üç sayılık basketle soyunma odasına da 49-37 önde gitti.

İkinci yarı karşılıklı sayılarla başlarken, Darüşşafaka Tekfen 23. dakikayı 57-44 üstün geçti. Periyodun ikinci bölümünde kritik üç sayılık basketler bularak toparlanan Banvit, farkı tek hanelere indirse de ev sahibi takım, final periyoduna 67-60 üstün girdi. Mücadelenin son çeyreğine de iyi oyununu sürdürerek başlayan Banvit, Shelton’la peş peşe bulduğu basketlerle 35. dakikada skoru eşitledi: 72-72. Karşılaşmanın son bölümleri karşılıklı sayılarla geçildi. Rıdvan Öncel, Perez ve İsmail Cem Ulusoy’la hücumdaki etkili oyununu sürdüren konuk ekip, son 2 dakikaya 83-78 önde girdi. Kalan sürede skor üstünlüğünü devam ettiren Banvit, karşılaşmayı 89-82 kazandı.

EDİTÖR YORUMU:

Maalesef Daçka’nın bu sezon yaşadıklarını artık sadece şanssızlık olarak adlandırmak hayli güç… Koç Çakı ile başlanan sezonda istenen sonuçlar alınamadığı için bana göre erken bir hamleyle koçla yollar ayrılmıştı. Ama o zaman da demiştim bu kadro ile hem Euroleague hem de ligde başarı gelmesi çok zor. Koç Çakı ve yönetim de imkanların ve bütçenin sınırlı olduğunu dile getirmişlerdi ama buna rağmen yönetim faturayı koça kesmişti. Sonrasında koç Ernak göreve getirildi ve o zaman da fikrimi beyan etmiştim, bir takviye yapılmazsa Daçka’da sonuçlar anlamında hiç bir şey değişmez… Geldiğimiz noktada maalesef haklı olduğumu görüyorum… Euroleague’de zaten bir beklenti yoktu ama ligde de play-off yolunda havlu atıldı hem de iç sahada üst üste kaybedilen iki maçın, Beşiktaş ve Banvit mücadelelerin ardından. İki ekip de Daçka’nın play-off yollundaki direkt rakiplerindendi ve koç Ernak ile öğrencileri artık telafisi çok zor bir yara almış durumdalar…

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Daçka adına kenardan gelen Kartal Özmızrak 15 sayı, 2 ribaund, 5 asist ve Muhammed Baygül 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile oynarken, Michael Eric de 14 sayı, 7 ribaund, 2 asist ile mücadele etti.

Banvit cephesinde ise Alex Perez 26 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken D.J. Shelton da 22 sayı, 10 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarı oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …