Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (25.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 25.hafta maçları ile heyecan tam gaz devam etti. Birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlar izlediğimiz bu haftada hem ligin zirvesini hem de düşme hattını ilgilendiren çok önemli mücadeleler vardı. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Haftaiçi Beşiktaş Sompo Japan cephesinden maalesef kötü haberler gelmişti. Yerli oyuncular 4 ve yabancı oyuncular 2 aydır maaşlarını alamadıkları için antrenmanları boykot etmişlerdi ve takımın en önemli skor opsiyonlarından biri olan Rich de bu sebepten dolayı takımdan ayrılmıştı. Ayrıca Benzing’in de sakat olması nedeniyle siyah beyazlıların eli epey sıkıntıya girmişti. Ama Alexander ve Gibson liderliğinde Daçka deplasmanında o kadar önemli bir karakter koydular ki ortaya ayakta alkışlanmayı hakettiler. Bu iki oyuncunun yaktığı ateş karşısnda Daçka zaman zaman geri dönse de Beşiktaş takım olarak maçı ne kadar istediğini gösterdi ve hep ayakta kalarak play-off yarışı açısından bu çok değerli galibiyeti hanelerine yazdırdılar.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Haftanın takımı kuşkusuz Beşiktaş Sompo Japan‘di, belirttiğim gibi Benzing ve Rich’in yokluğunda Daçka deplasmanında çok önemli bir karakter koydular ortaya. Ama bu karakterin temelinde yatan bir isim vardı elbette, takımı tutkal gibi bir arada tutan, her iki pota altındaki enerjisi artı gönderdiği ekstra üçlüklerle maçın kaderini değiştiren Joe Alexander‘dan bahsediyorum. Birleşik Amerikalı forvet sezonun en iyi maçını çıkarken ekonomik problemlerle boğuşan ve eksik Beşiktaş’a play-off yolunda çok önemli bir galibiyete taşıdı. Alexander 25 dakika süre aldığı maçtı 22 sayı (6/6 3sayı), 8 ribaund, 27 verimlilik puanı ile haftanın en değerli oyuncusu oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Joe Alexander (F-C / Beşiktaş SJ): 22 sayı (6/6 3sayı), 8 ribaund, 27 verimlilik puanı
Erick Green (G / Fenerbahçe Beko): 17 sayı, 2 asist, 2 topçalma, 21 verimlilik puanı
Sammy Mejia (G / Tofaş): 25 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 3 topçalma, 28 verimlilik puanı
Kyle Weems (F / Tofaş): 15 sayı, 8 ribaund, 7 asist, 26 verimlilik puanı
Adrien Moermann (F / Anadolu Efes): 16 sayı, 8 ribaund, 4 topçalma, 20 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Doğuş Balbay (G / Anadolu Efes): 12 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 16 verimlilik puanı
Sertaç Şanlı (C / Anadolu Efes): 11 sayı, 4 ribaund, 2 blok, 15 verimlilik puanı
Ayberk Olmaz (F / Galatasaray DS): 11 sayı, 4 ribaund, 16 verimlilij puanı
Altan Erol (F / Afyon Belediyespor): 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 16 verimlilik puanı
Dorukhan Engindeniz (G / Afyon Belediyepor): 17 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 18 verimlilik puanı

HAFTANIN KOÇU:

Mali problemlerle boğuşan ve haftaiçi antrenman dahi yapmakta zorlanan Beşiktaş Sompo Japan‘de koç Dusko Ivanovic bir kez daha tecrübesini ve kalitesini konuşturarak takımını maça çok iyi hazırlamış. Özellikle mental olarak çok sağlam ve karakterli bir takım izledik Daçka deplasmanında ki bu başarı da aslan payını koça vermemek haksızlık olacak. Sezon başından beri bu kadroyu en verimli şekilde kullanan Ivanovic, Benzing ve Rich gibi iki yıldızının yokluğunda takımının play-off şanslarını korumasını sağlamayı başardı.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …