Güncel Haberler

Anadolu Efes Serisine Bahçeşehir Karşısında da Devam Etti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 25. haftasında Anadolu Efes, Bahçeşehir Koleji‘ni 86-73’lük skorla mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk çeyreği karşılıklı basketlere sahne olurken, 5. dakikaya 10-10 eşitlikle girildi. Son 2 dakikaya girilirken 5-0’lık seri yakalayan Anadolu Efes, periyodun sonuna kadar üstünlüğünü korudu ve ilk çeyreği 19-17 önde tamamladı. Dış atışlardan sayı bulmakta güçlük çekmeyen Bahçeşehir Koleji, zaman zaman öne geçse de mücadelenin 13. dakikasında skor yeniden eşitlendi: 24-24. Peş peşe bulduğu basketlerle farkı 7 sayıya yükselten ev sahibi ekip (31-24), soyunma odasına da 37-31 üstünlükle gitti.

Üçüncü periyoda 5-0’lık seriyle başlayan Anadolu Efes, Beaubois ve Moerman’ın sayılarıyla 26. dakikada farkı 10 sayıya yükseltti: 50-40. Bahçeşehir Koleji’nin farkı azaltmaya başladığı bölümde 8-0’lık seri yakalayarak üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, final periyoduna 66-53 önde girdi. Rakibinin savunma direncini kırmayı başaran Anadolu Efes, oyunun kontrolünü kaybetmedi. Dış şutların yanı sıra pota altında da etkili olan ev sahibi ekip, aradaki farkın kapanmasına izin vermedi ve karşılaşmayı 86-73 kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes’te Micic ile Larkin’in yokluğunda sazı eline alan Rodrigue Beaubois 16 sayı (4/7 3sayı), 7 ribaund, 2 asist ile ön plana çıkarken bir diğer Fransız Adrien Moerman da 16 sayı, 8 ribaund, 4 topçalma ile onun en büyük destekçisi oldu.

Bahçeşehir’de ise Manny Harris 18 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile ön plana çıkarken Quino Colom da 14 sayı, 3 ribaund, 7 asist ile etkili olan bir diğer isim oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …