Güncel Haberler

Türk Telekom 2.Yarıdaki Etkili Savunmasıyla Pınar Karşıyaka’yı Farklı Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 25. haftasında Türk Telekom, sahasında Pınar Karşıyaka‘yı 73-56’lık skorla mağlup etti.

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başlarken, Türk Telekom’un boş hücumları karşısında Pınar Karşıyaka, hızlı hücumlarla basketler buldu. Pınar Karşıyaka’nın son 3 dakikasına 13-8 önde girdiği periyotta Landesberg ve Ender Arslan ile hücumda etkili olan ve eşitliği sağlayan Türk Telekom, Campbell’ın 3 sayılık basketiyle periyodu 18-15 önde tamamladı. İkinci periyoda da iyi hücum ederek başlayan başkent ekibi, 11. dakika geride kalırken farkı 9’a çıkardı: 24-15. Türk Telekom, Henry’nin boyalı alanın dışından bulduğu basketin dışında rakibine periyodun ilk 5 dakikasında sayı şansı tanımadı. Ankara ekibinin savunmada yaşadığı problemleri değerlendiren Pınar Karşıyaka, 3 dakika içinde skoru 28-28’de eşitledi. Periyodun son 2 dakikasında iki takım da karşılıklı 3 sayılık basketler buldu ve devre arasına ev sahibi ekibin 36-33 üstünlüğüyle girildi.

Üçüncü periyotta savunmasını sertleştiren Türk Telekom, Landesberg’in 3 sayılık basketinin ardından 47-38 öne geçti ve 25. dakika geride kalırken Pınar Karşıyaka’ya mola aldırdı. Kaya Peker’in 3 sayılık üst üste iki basketiyle 27. dakika geçilirken farkı 15’e çıkaran Türk Telekom’a Pınar Karşıyaka da dış atışlarla karşılık verdi. Periyot, 53-46 Türk Telekom’un üstünlüğüyle bitti. Dördüncü periyodun ilk 2 dakikası geride kalırken iki takım da skoru değiştiremedi. Sonrasında İzmir ekibinin boş hücumları sonucunda hızlı ataklarla basketler bulan ev sahibi ekip, 35. dakika geçilirken skoru 64-48’e getirdi ve farkı 16’ya çıkardı. Potasını iyi savunarak rakibini dış atışlara zorlayan, Landesberg, Stimac ve Yunus Emre Sonsırma ile hızlı hücumlarla basketler bulan Türk Telekom, karşılaşmadan 73-56 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Türk Telekom’da Sylven Landesberg 20 sayı, 2 asist ve Vladimir Stimac 13 sayı, 4 ribaund ile ön plana çıkan isimler oldular.

Pınar Karşıyaka’da ise tek direnebilen isim Mısırı uzun oldu. Assem Marei karşılaşmayı 18 sayı, 6 ribaund, 2 asist iiile tamamladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …