Güncel Haberler

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final Maçları Tamamlandı (Final Four Biletleri Dağıtıldı)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde çeyrek final serileri 2.maçları tamamlandı ve Final Four biletini kapan 4 takım belli oldu.

Final Four’un ev sahibi ilerleyen günlerde belli olacak ve bu 4 takımdan biri olacak. Ev sahibi belli olduktan sonra bu kentte yapılacak kura çekimi ile eşleşmeler de haftaya belli olacak. Yarı finaller 3 Mayıs’da oynanacakken, final maçı ise 5 Mayıs’da oynananacak.

AEK (YUN) v Brose Bamberg (ALM): 69-67 (toplam skor: 136-138)

Brose Bamberg’de maçın yıldızı skor 69-65 iken son bölümde attığı zor atışla farkı iki sayıya indiren Tyrice Rice oldu. Tecrübeli guard maçı 25 sayı (4/13 3sayı), 5 asist ile tamamladı. AEK’da ise Vince Hunter 19 sayı, 11 ribaund, 27 verimlilik puanı ile Yunan ekibi adına en iyi direnen isim oldu. Alman ekibi kötü başladığı sezonda son maçlarda yakaladığı formla hedeflerinden biri olan Final Four biletini kaparken, son şampiyon AEK ise ünvanını koruyamayacak olmanın üzüntüsünü yaşadı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Telenet Giants Antwerp (BEL) v Nizhny Novgorod (RUS): 66-61 (toplam skor : 149-129)

Şampiyonlar Ligi’nin en formda, en dinamik, en genç takımlarından biri olan Antwerp bu sezon keyifle izlediğimiz basketbolu bir de Final Four bileti ile süsledi. İlk maçta deplasmanda da farklı yendikleri Nizhny Novgorod’u bu kez de Belçika’da 5 sayı farkla yenerek zirvedeki 4 takım arasındaki yerlerini aldılar. Bu kez Lee çok ön planda değildi takım olarak etkili oldular, Jae’Sean Tate 11 sayı, 7 ribaund ile ön plana çıktı. Novgorod’da ise tecrübeli uzun Vladimir Dragicevic 16 sayı, 10 ribaund ile en iyi direnen isimdi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Iberostar Tenerife (İSP) v Hapoel Bank Yahav Jerusalem (İSR): 81-64 (toplam skor : 154-139)

İlk maçta deplasmanda son topa kadar direnen Tenerife bu kez kendi sahasında konuk ettiği Hapoell Jerusalem’i üçlük yağmuruna tutarak faklı ve rahat bir şekilde geçerek adını Final Four’a yazdırmayı başardı. Tim Abromaitis 21 sayı (4/6 3sayı), 6 ribaund, 2 asist ve Nicolas Brussino 15 sayı (3/5 3sayı), 4 ribaund, 3 asist ile galibiyetin mimarı olurken, Hapoel Jerusalem cephesinde ise James Feldeine 20 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile ayakta kalan yegane isimdi diyebiliriz. Koç Katash yönetiminde ilk kez yer aldığı bu Şampiyonlar Ligi sezonunu umutlu bir şekilde tamamladılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Segafredo Virtus Bologna (ITA) v Nanterre 92 (FRA): 73-58 (toplam skor: 148-141)

İlk maçta rakibine deplasmanda 8 sayı farkla yenilen Virtus Bologna, kendi sahasında ise Fransız ekibi Nanterre’i tam anlamıyla darmadağın etti. Özellikle pota altında net bir üstünlük kuran İtalyan ekibi eski günlerdeki gibi artık Avrupa’nın zirvesindeki takımlar arasında yer alacak. Maçın yıldızı 16 sayı üreten Bologna’nın Fransız uzunu Amath M’Baye oldu. Nanterre’da ise başarılı geçen bir sezonun ardından umutlarla veda edilen bu maçta beklentilerin aksine Senglin yerine İzlandalı forvet Haukur Palsson oldu, 18 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile tamamladı karşılaşmayı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …