Güncel Haberler

Eurocup’da Yükselen Yıldız Ödülü Litvanyalı Uzun Echodas’a Gitti

7DAYS EuroCup‘da Yükselen Yıldız Ödülü‘nün sahibi Lietuvos Rytas‘ın 21 yaşındaki Litvanyalı uzunu Martynas Echodas oldu.

Euroleague ve EuroCup kurallarına göre bu ödülün adayı olan oyuncular ilgili sezonun içerisindeki takvimde 1 Temmuz öncesi 22 yaşına girmemiş olmalılar. Ödülün sahibi Echodas da 7 Temmuz’da 22 yaşına girecek.

Litvanyalı genç uzun takımı Rytas’ın 2012’den bu yana ilk kez çeyrek finale yükselmesini sağlayan önemli isimlerden biriydi bu sezon. Kenardan gelmesine rağmen takımının en iyi ikinci ribaundçusu ve üçüncü skoreri olmayı başarmıştı.

2.04 boyundaki Echodas bu sezon 18 EuroCup maçında görev alırken 9.6 sayı ve 5.6 ribaund ortalamaları ile mücadele etmişti.

Bu ödülü kazanan son isim geçtiğimiz sezon Cedevita forması ile dikkatleri çeken Bosnalı skorer Dzanan Musa olmuştu. Ödülü daha önce kazanan isimler arasında Victor Claver, Domantas Motiejunas, Jonas Valanciunas, Bojan Dubljevic, Kristaps Porzingis ve Mateusz Ponitka gibi önemli oyuncular da yer alıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …